Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Παγωνιά» στον ελληνικό τουρισμό εν όψει Χριστουγέννων

«Παγωνιά» στον ελληνικό τουρισμό εν όψει Χριστουγέννων

«Παγωνιά» επικρατεί στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού λίγες ημέρες πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τον γενικό έφορο του Hatta (τουριστικά γραφεία) Νίκο Κελαϊδίτη να εκτιμά ότι ουσιαστικά το τελευταίο δώρο για τους περισσότερους Έλληνες θα χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε άλλο λόγο και όχι για διακοπές, παρά τις πολύ μεγάλες προσφορές για χειμερινές αποδράσεις.

«Παγωνιά» επικρατεί στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού λίγες ημέρες πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τον γενικό έφορο του Hatta (τουριστικά γραφεία) Νίκο Κελαϊδίτη να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ουσιαστικά το τελευταίο δώρο για τους περισσότερους Έλληνες θα χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε άλλο λόγο και όχι για διακοπές, παρά τις πολύ μεγάλες προσφορές για χειμερινές αποδράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Ρέτσο, δεν μπορεί να αναμένει πολλά πράγματα, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις και επαναλαμβάνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ξενοδόχοι της πρωτεύουσας.

Στις περιοχές που κάποτε έσφυζαν από Έλληνες τουρίστες εφέτος αυτοί θα λάμψουν δια της απουσίας τους, αν και πολλοί επιχειρηματίες ελπίζουν με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, να αλλάξουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Την ίδια στιγμή, οι ξενοδόχοι των δημοφιλών περιοχών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς από τη μία μεριά οι κρατήσεις σημειώνουν αρνητικό ρεκόρ 20ετίας, ενώ από την άλλη η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έχει οδηγήσει εκατοντάδες μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες να μην ανοίξουν καθόλου, καθώς η λειτουργία τους είναι ασύμφορη.

Μιλώντας με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, παρατηρείται σημαντική πτώση στις κρατήσεις, παρά τις εντυπωσιακές, όπως υποστηρίζουν προσφορές.

Σε επίρρωση τούτου, η Ευρυτανία κινείται με πτώση πάνω από 20%, στην Αρκαδία οι προκρατήσεις σημειώνουν πτώση από 20% έως 30%, στην Αράχοβα η πληρότητα αυτή την περίοδο αγγίζει το 60%, ενώ στα Καλάβρυτα μετά βίας φτάνει το 40%.

Σε ό,τι αφορά τις προσφορές που αυτές δίνονται στους Έλληνες, αυτές ξεκινούν από 20 ευρώ την ημέρα για δίκλινο δωμάτιο.

Παραμένοντας στις προσφορές που κάνουν τόσο οι ξενοδόχοι όσο και τα τουριστικά γραφεία, ο κ. Κελαϊδίτης σημείωσε, ότι εξίσου ανταγωνιστικές είναι και αυτές που αφορούν τις χώρες του εξωτερικού για τον Έλληνα τουρίστα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Παρίσι, όπου πλέον υπάρχουν πακέτα προσφορών από 520 ευρώ για 4 ημέρες (εισιτήρια και διαμονή).

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες ημέρες θα δώσουν το στίγμα για το πώς θα κινηθεί ο εγχώριος τουρισμός γι’ αυτό το διάστημα αλλά και συνολικά για το 2013.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024