Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχέδια μαζικού εποικισμού στην ανατολική Ιερουσαλήμ εξετάζει το Ισραήλ

Σχέδια μαζικού εποικισμού στην ανατολική Ιερουσαλήμ εξετάζει το Ισραήλ

Προγράμματα μαζικής ανέγερσης κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ πρόκειται να εγκρίνει το Ισραήλ, ανακοίνωσε η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση κατά της εποικιστικής δραστηριότητας Peace Now (Ειρήνη Τώρα).

Προγράμματα μαζικής ανέγερσης κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ πρόκειται να εγκρίνει το Ισραήλ, ανακοίνωσε η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση κατά της εποικιστικής δραστηριότητας Peace Now (Ειρήνη Τώρα).

«Δύο προγράμματα που προβλέπουν αντίστοιχα την κατασκευή 549 και 813 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Γκιβάτ Χαματός αναμένεται να εξεταστούν σήμερα (Τρίτη) από την επιτροπή σχεδιασμού της περιοχής της Ιερουσαλήμ» δήλωσε η Χαγκίτ Οφράν, ειδική στο θέμα των εβραϊκών οικισμών της ΜΚΟ.

Την Τετάρτη οι δημοτικές αρχές αναμένεται να δώσουν την τελική τους έγκριση για ένα άλλο σχέδιο ανέγερσης 2.610 κατοικιών στο Γκιβάτ Χαματός, για το οποίο προσκλήσεις υποβολής προσφορών θα δημοσιευτούν τους ερχόμενους μήνες, πρόσθεσε.

Την Πέμπτη η επιτροπή σχεδιασμού της περιοχής της Ιερουσαλήμ θα συνεδριάσει εκ νέου για να συζητήσει το θέμα της ανέγερσης 1.100 πρόσθετων κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Γκίλο, ο οποίος βρίσκεται επίσης στο νότο της Ιερουσαλήμ.

Η ίδια επιτροπή θα συνεδριάσει στις 7 Ιανουαρίου για να εξετάσει το σχέδιο κατασκευής 1.000 δωματίων σε ξενοδοχεία στο Γκιβάτ Χαματός, διευκρίνισε η Οφράν.

Τη Δευτέρα το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε το πράσινο φως για την ανέγερση 1.500 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Ραμάτ Σλόμο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, αρχίζοντας την υλοποίηση ενός οικιστικού σχεδίου που η Ουάσινγκτον έχει ήδη καταδικάσει από το 2010.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου, προκάλεσε διεθνείς επικρίσεις για την απόφασή του να υλοποιήσει ένα νέο ακόμη πρόγραμμα στο πλαίσιο της συνέχισης της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας στον τομέα Ε1, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τον εβραϊκό οικισμό Μααλέ Αντουμίμ.

Το σχέδιο στον τομέα Ε1 είχε παγώσει από το 2005 ύστερα από αμερικανικές πιέσεις. Με την υλοποίησή του ο οικισμός Μααλέ Αντουμίμ θα προσαρτηθεί στους εβραϊκούς οικισμούς της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη θα χωριστεί στα δύο, υπονομεύοντας τη βιωσιμότητα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

Το Ισραήλ θεωρεί την Ιερουσαλήμ «αιώνια και αδιαίρετη πρωτεύουσά του», την ώρα που οι Παλαιστίνιοι προσδοκούν να ανακηρύξουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.

Σχεδόν 340.000 Ισραηλινοί κατοικούν στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης και 200.000 έποικοι στους οικισμούς της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου ζουν τουλάχιστον 270.000 Παλαιστίνιοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024