«Ο πρωθυπουργός εμπαίζει τους αγρότες» λέει για τις επιδοτήσεις η Αριστερά
Αρνητικά σχολίασαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ την απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να ανακοινώσει την καταβολή επιδοτήσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότες.
Αρνητικά σχολίασαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, την απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, κατά τη συνάντησή του με το υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ανακοινώσει την καταβολή επιδοτήσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότες.
«Ο πρωθυπουργός, με την ανακοίνωσή του για τις πιστώσεις στους λογαριασμούς του υπολοίπου της φετινής ενιαίας ενίσχυσης, εμπαίζει για μία ακόμη φορά τους αγρότες» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου.
»Η καταβολή των ενισχύσεων αυτή την περίοδο αποτελεί πάγια διαχειριστική ενέργεια, δεν προσκομίζει κάτι το καινούργιο στον αγροτικό χώρο και πως συνήθως ανακοινώνεται από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και οπωσδήποτε όχι από τον πρωθυπουργό».
Δήλωση ΚΚΕ
Το ΚΚΕ από την πλευρά του σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του δήλωσε: «Διαπιστώνοντας ότι η οργή της φτωχής αγροτιάς φουντώνει, ο πρωθυπουργός έσπευσε να την κοροϊδέψει επιχειρώντας να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης και της ΕΕ για όλα αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα»
»Για πέμπτη συνεχή χρονιά η καταχρεωμένη αγροτιά βλέπει το εισόδημα της να μειώνεται, τη σοδειά της να μένει απούλητη ή να την παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί εκβιαστικά οι εμποροβιομήχανοι εκμεταλλευόμενοι τις αθρόες εισαγωγές. Για το κόστος παραγωγής που αυξάνει από τη ληστρική δράση των μονοπωλίων που ελέγχουν τα αγροτικά εφόδια και τα άγρια χαράτσια και τη φορολογία που επιβάλει η συγκυβέρνηση. Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής της ΚΑΠ και της ΕΕ που λιβανίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και του ‘ευρωμονόδρομου’».
»Είναι πρόκληση και εμπαιγμός να παρουσιάζει ο πρωθυπουργός ένα ακόμα νέο χαράτσι – την προαιρετική ασφάλιση στον ΕΛΓΑ για το πράσινο σκουλήκι του βαμβακιού – ως ανακουφιστικό μέτρο. Τη στιγμή που οι βαμβακοπαραγωγοί είναι αβοήθητοι, έχουν χάσει από το πράσινο σκουλήκι μεγάλο μέρος της παραγωγής τους και των επιδοτήσεων που δικαιούνται για 3η συνεχή χρονιά (2010-2012), αν και χρυσοπληρώνουν φυτοφάρμακα, αλλά και τα μεγάλα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ και ασφάλιση-αποζημίωση δεν έχουν.Τώρα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
- «Ο παππούς μου, ο Τσαρλς Μάνσον» – Διαγενεακό τραύμα και η οδύσσεια ενός καταραμένου DNA
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442