Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύστημα επικοινωνίας μεταξύ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών από τη Honda

Σύστημα επικοινωνίας μεταξύ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών από τη Honda

Επίδειξη συστημάτων επικοινωνίας, μεταξύ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, πραγματοποίησε η Honda στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ITS).


Μία σειρά τεχνολογιών που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη χρήση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι παραβρέθηκαν στο 19ο Συνέδριο Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

Ειδικότερα, η Honda παρουσίασε μία προηγμένη εφαρμογή επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων, ενώ συμμετείχε και στην κοινή επίδειξη Car2Car τεχνολογιών στους δρόμους της Αυστριακής πρωτεύουσας.

Σε επίπεδο ασφάλειας, η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των αυτοκινήτων αλλά και των μοτοσικλετών εξασφαλίζει πολύτιμες πληροφορίες για την κυκλοφορία στους δρόμους και προλαμβάνει επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν π.χ. από την ύπαρξη κάποιου εμποδίου.

Η θεματική ζώνη «περιβάλλον» επεφύλασσε ένα καινοτόμο σύστημα πρόβλεψης πιθανής κυκλοφοριακής συμφόρησης της Honda, ενώ για την άνεση των επιβατών η ιαπωνική φίρμα εξέλιξε τα Internavi LINC και HondaLink που παρέχουν πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και υπηρεσίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας σε συνεργασία με smartphones.

Στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στους δρόμους της Bιέννης, ένα Honda Insight συμμετείχε σε ένα κομβόι αυτοκινήτων που επικοινωνούσαν μεταξύ τους αλλά και τους σταθμούς ITS, προσφέροντας στους οδηγούς πολύτιμες πληροφορίες, όπως η βέλτιστη ταχύτητα κίνησης, η ύπαρξη ακινητοποιημένου οχήματος ή οδικών έργων, η ανάσχεση της κυκλοφορίας και η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Τέλος, το περίπτερο της Honda στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ITS), φιλοξένησε ένα καινοτόμο σύστημα που βασίζεται σε προηγμένες τεχνολογίες ανίχνευσης και μεγιστοποιεί την ορατότητα προς τα πίσω που μπορεί να προσφέρει μία μοτοσικλέτα.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024