Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρά δέκα μικρά κορίτσια στο Αφγανιστάν από έκρηξη νάρκης

Νεκρά δέκα μικρά κορίτσια στο Αφγανιστάν από έκρηξη νάρκης

Τουλάχιστον 10 μικρά κορίτσια, ηλικίας εννιά έως έντεκα ετών, σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν όταν εξερράγη νάρκη στο ανατολικό Αφγανιστάν. Τα κορίτσια μάζευαν καυσόξυλα, όταν ένα από αυτά χτύπησε κατά λάθος τη νάρκη με ένα τσεκούρι. Τα δύο κορίτσια που είναι τραυματισμένα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Τουλάχιστον 10 μικρά κορίτσια, ηλικίας εννιά έως έντεκα ετών, σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν όταν εξερράγη νάρκη στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Τα κορίτσια μάζευαν καυσόξυλα, όταν ένα από αυτά χτύπησε κατά λάθος τη νάρκη με ένα τσεκούρι, διευκρίνισε ο κυβερνήτης της περιοχής Μοχάμεντ Σεντίκ Νταουλατζάι.

«Μια παλιά νάρκη από την εποχή του τζιχάντ (ισλαμικού ιερού πολέμου) κατά των σοβιετικών δυνάμεων τη δεκαετία του 1980 εξερράγη σκοτώνοντας 10 μικρά κορίτσια κα τραυματίζοντας ακόμη δύο» δήλωσε.

Τα δύο κορίτσια που είναι τραυματισμένα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Η τραγωδία σημειώθηκε στην περιοχή Τσαπρεχάρ της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Μετά την αποχώρηση των Σοβιετικών το 1989, ύστερα από 10 χρόνια κατοχής, σχεδόν 700.000 νάρκες και τουλάχιστον 15 εκατομμύρια εκρηκτικοί μηχανισμοί καταστράφηκαν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Ωστόσο παρά τις επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης παλαιών ναρκοπεδίων, τουλάχιστον τρεις δεκαετίες συγκρούσεων έκαναν τη χώρα αυτή από τις πιο «ναρκοθετημένες» στον κόσμο.

Οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν αυτοσχέδιες βόμβες τις οποίες κρύβουν κατά μήκος των δρόμων για τις επιθέσεις τους κατά των αφγανικών δυνάμεων και των στρατιωτών του ΝΑΤΟ. Στις επιθέσεις αυτές πολλοί άμαχοι χάνουν τη ζωή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024