Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ από το νέο έτος
Την πλήρη εξομοίωση από 1η Ιανουαρίου 2013 των αποδοχών περίπου 120.000 εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων στο στενό δημόσιο τομέα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Βάσει της εγκυκλίου, οι περικοπές των αμοιβών κυμαίνονται στο 25%, ενώ η οροφή βρίσκεται στα 2.200 ευρώ μεικτά για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με 35 χρόνια υπηρεσίας.
Την πλήρη εξομοίωση από 1η Ιανουαρίου 2013 των αποδοχών περίπου 120.000 εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων στο στενό δημόσιο τομέα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία εισάγεται και το νέο βαθμολόγιο στις ΔΕΚΟ.
Βάσει της εγκυκλίου, οι περικοπές των αμοιβών κυμαίνονται στο 25%, ενώ η οροφή βρίσκεται στα 2.200 ευρώ μεικτά για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με 35 χρόνια υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, κατ’ εφαρμογήν του ν. 4093/2012 η εγκύκλιος προβλέπει ότι η κατάταξη στο βαθμολόγιο, των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, θα οδηγήσει σε περικοπές των αποδοχών τους 25% κατά μέσον όρο, καθώς τα χρόνια προϋπηρεσίας καθορίζουν το ύψος του βασικού μισθού στα πρότυπα του Ενιαίου Μισθολογίου που ισχύει στον στενό δημόσιο τομέα.
Εκτός από τις μισθολογικές περικοπές, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, καταργούνται όλες οι έκτακτες αποδοχές, τα ειδικά επιδόματα και τα μπόνους που λάμβαναν στελέχη και εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ.
Η εγκύκλιος έχει εφαρμογή σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, σε δημοτικές επιχειρήσεις, σε Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, στις Ανώνυμες Εταιρίες του Δημοσίου, καθώς και σε επιχειρήσεις που χορηγούνται τακτικά κατά 50% τουλάχιστον από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- March to Gaza Greece: Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τη συνεργασία με το Ισραήλ μετά την αναχαίτιση του Global Sumud Flotilla
- Χαμός στο Χοκς – Νικς και δύο αποβολές για παίκτες που πιάστηκαν στα χέρια (vid)
- 1η Μαΐου 2004: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ – Η σημασία, οι πρωταγωνιστές
- Με αρματαγωγό στην Κρήτη οι ακτιβιστές του «Global Sumud Flotilla» μετά το ρεσάλτο των Ισραηλινών
- Αχτσιόγλου: Στην Ελλάδα οι μισθοί βρίσκονται στην τελευταία θέση – Η Πρωτομαγιά είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή
- Νέα Υόρκη: Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι τη στιγμή της επέμβασης αστυνομικών σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας
- Ο viral οπαδός της Γιουνάιτεντ… τραυματίστηκε στο Βαλένθια – Παναθηναϊκός (pic)
- Η ΑΙ πάει πόλεμο – Το Πεντάγωνο υπέγραψε συμφωνίες με επτά εταιρείες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442