
Μαζικές ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 850 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε αρκετούς κλάδους και κυρίως στις τράπεζες.
-
Φυλακές Κορυδαλλού: Κύκλωμα αλλοδαπών βασάνιζε κρατουμένους ζητώντας χρήματα από τις οικογένειές τους
-
Σε κρίσιμη κατάσταση άνδρας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Πετρούπολη
-
Από τα μαθήματα ρωσικών στο κόμμα της Καρυστιανού – Είδε φως και… μπήκε ο Νίκος Ζιάγκος
-
Αλλάζει ο «χάρτης» των επιδομάτων για χιλιάδες δικαιούχους
Υψηλές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.
Στις 14:40 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 2,06% στις 839,36 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 42,6 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 3,67% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 2,33%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν χαμηλότερα κατά 13,93%.
Ανοδικά κινούνταν 66 μετοχές, 51 πτωτικά και 20 παρέμεναν σταθερές.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν επίσης πτωτικές τάσεις, ενώ ανοδικό άνοιγμα της Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,54%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,46% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,08%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 0,24% και στην Ιταλία οριακή άνοδο 0,01%.
Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές, ο δείκτης Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 0,94% στις 9.828,88 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βολιβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Λα Παζ
- Πυρκαγιά «εξαπλώνεται γρήγορα» σε προάστιο του Λος Άντζελες
- Στο «κόκκινο» η Αλικαρνασσός για τις «γκρίζες ζώνες» του Κτηματολογίου
- Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι έκανε ένα μικρό θαύμα – Έκλεισε «τρύπα» 12 δισ. στον προϋπολογισμό
- Η πολυτέλεια «παίζει» στα καλύτερα γήπεδα τένις του κόσμου
- Μέση Ανατολή: Οι επενδυτικές εταιρείες κάνουν σχέδια παρά τον πόλεμο στο Ιράν
- Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις στην Κούβα, που προειδοποιεί για «λουτρό αίματος» αν υπάρξει αμερικανική επίθεση
- Για ποια «ασφάλεια» θα μιλήσει ο Γρηγόρης Δημητριάδης και με ποια ιδιότητα θεωρείται ισότιμος, πρώην πρωθυπουργών, υπουργών (που παρακολουθούσε) και άλλων αξιωματούχων;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)































![Πυροβολισμοί με θύματα σε τζαμί στις ΗΠΑ – Πληροφορίες για δύο νεκρούς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/san-diego123-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442