Στις κάλπες προσέρχονται το Σάββατο οι Αιγύπτιοι του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας και οκτώ ακόμα περιοχών στην πρώτη από τις δύο φάσεις του κρίσιμου δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα της χώρας. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά και δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

Στις κάλπες προσέρχονται το Σάββατο οι Αιγύπτιοι του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας και οκτώ ακόμα περιοχών στην πρώτη από τις δύο φάσεις του κρίσιμου δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα της χώρας.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά και δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

Οι κάτοικοι των υπόλοιπων περιοχών θα προσέλθουν στις κάλπες το επόμενο Σάββατο 22 Δεκεμβρίου.

Η διαίρεση της χώρας σε δύο ζώνες με δύο διαφορετικές ημερομηνίες δημοψηφίσματος, αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, προφανώς -όπως σημειώνουν πολιτικοί παρατηρητές- για να αντιμετωπιστεί το πιθανό μποϊκοτάζ πολλών δικαστών που είναι επιφορτισμένοι να επιβλέπουν την διαδικασία.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, από τους οποίους προέρχεται και ο πρόεδρος Μόρσι, καλούν το λαό να ψηφίσει «ναι».

Αντίθετα, η Αντιπολίτευση καλεί τους πολίτες να καταψηφίσουν το προσχέδιο. Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, σημαίνουσα μορφή της αντιπολίτευσης, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Η επιμονή στο δημοψήφισμα σε ένα εκρηκτικό, πολωτικό, χαοτικό και άνομο περιβάλλον οδηγεί τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr