Βαθύτερη ύφεση σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις αναμένεται να καταγράψει η οικονομία της Κύπρου το 2013. Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να υποχωρήσει κατά 3,5%, ενώ το 2014 αναμένεται να καταγράψει συρρίκνωση 1,3%, σύμφωνα με τις μακρο-οικονομικές προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας. Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις και για την ανεργία.
Βαθύτερη ύφεση σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις αναμένεται να καταγράψει η οικονομία της Κύπρου το 2013.
Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να υποχωρήσει κατά 3,5%, ενώ το 2014 αναμένεται να καταγράψει συρρίκνωση της τάξης του 1,3%, σύμφωνα με τις μακρο-οικονομικές προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας.
Η συρρίκνωση αναμένεται να προέλθει κυρίως από την εγχώρια ζήτηση, ενώ θετικά αναμένεται να συνεισφέρουν η αύξηση στις εξαγωγές και η μείωση στις εισαγωγές.
Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις και για την ανεργία, που αναμένεται να αυξηθεί το 2013 στο 13,7% και το 2014 στο 14,2%, καταγράφοντας νέο ιστορικό ψηλό επίπεδο.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα