Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2010 υποχώρησε το κόστος δανεισμού της Ιταλίας
Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας για τα 3ετή ομόλογα μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2010, κατά τη δημοπρασία που πραγματοποίησε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Η Ιταλία διέθεσε σχεδόν 3,5 δισ. ευρώ ομολόγων που λήγουν το Δεκέμβριο του 2015 με απόδοση 2,50%, έναντι 2,64% στην αντίστοιχη δημοπρασία πριν από ένα μήνα.
Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας για τα 3ετή ομόλογα μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2010, κατά τη δημοπρασία που πραγματοποίησε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
Η Ιταλία διέθεσε σχεδόν 3,5 δισ. ευρώ ομολόγων που λήγουν το Δεκέμβριο του 2015 με απόδοση 2,50%, έναντι 2,64% στην αντίστοιχη δημοπρασία πριν από ένα μήνα.
Η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα βοηθήσει τις ευάλωτες χώρες της Ευρωζώνης θωράκισε την Ιταλία από την πολιτική αναταραχή που προκάλεσε η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι ότι προτίθεται να παραιτηθεί.
Η αναγγελία αυτή προκάλεσε τη Δευτέρα μεγάλες πωλήσεις των ιταλικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, αλλά οι αγοραστές επέστρεψαν σύντομα, δεδομένου ότι η ΕΚΤ προσφέρει στήριγμα για το χρέος των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης.
Με τη σημερινή δημοπρασία, η Ιταλία ολοκληρώνει το πρόγραμμα δανεισμού της για εφέτος, ενώ το 2013 θα πρέπει να εκδώσει ομόλογα 420 δισ. ευρώ για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, συνολικού ύψους 2 τρισ. ευρώ.
Ισπανία: Πούλησε ομόλογα 2 δισ. ευρώ
Η Ισπανία διέθεσε ομόλογα ύψους 2 δισ. ευρώ, με κόστος δανεισμού χαμηλότερο για τις μεσοπρόθεσμες εκδόσεις και αυξημένο για το μακροχρόνιο ομόλογο λήξεως 2040.
Το ποσό που διέθεσε για το τελευταίο ομόλογο ήταν 540 εκατ. ευρώ με μέση απόδοση 5,893%, σε σύγκριση με 4,738% στην τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία το Μάρτιο του 2009.
Η Ισπανία διέθεσε 681 εκατ. ευρώ 3ετών ομολόγων με μέση απόδοση 3,358% και 803 εκατ. ευρώ 5ετών ομολόγων με απόδοση 4,2%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)







![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442