Νέα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας από τη Fed
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα νέο γύρο μέτρων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα νέο γύρο μέτρων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.
Καθώς το «Operation Twist» οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, αντικαταστήθηκε με ένα νέο πρόγραμμα ύψους 45 δισ. δολαρίων ανά μήνα.
Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στο τελευταίο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πωλήσεις και ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιου χρέους, οι νέες αγορές κρατικών ομολόγων θα αυξήσουν περαιτέρω τον ύψους 2,8 τρισ. δολαρίων ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας (εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 4 τρισ. δολάρια ώς το τέλος του 2013).
Η Fed θα συνεχίσει να αγοράζει κάθε μήνα ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια αξίας 40 δισ. δολαρίων, διατηρώντας τις συνολικές μηνιαίες αγορές ομολόγων στα 85 δισ. δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων καταφέρνει μόνο να παρατείνει τον πόλεμο», δηλώνει το Κρεμλίνο
- Ισπανία: Συγκλονιστικά βίντεο από τη φονική φωτιά – 12 νεκροί – Κάηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Ολυμπιακός: Το «ερυθρόλευκο» δείπνο και το τραγούδι του Σμαΐλοβιτς (vid)
- Βάγια Νέστορα: Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Τρεις συλλήψεις
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Ο Κάνααν και το σχόλιο για τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442