Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος κύκλος δοκιμών από τον EuroNCAP - Στο μικροσκόπιο και τα vans

Νέος κύκλος δοκιμών από τον EuroNCAP – Στο μικροσκόπιο και τα vans

Διευρύνοντας το αντικείμενο των δοκιμών του, ο ανεξάρτητος οργανισμός πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για την υιοθέτηση αυστηρότερων κριτηρίων σχετικά με την ασφάλεια που παρέχουν vans ή οχήματα μεταφοράς προσωπικού όπως είθισται να χαρακτηρίζονται.


Δοκιμές πρόσκρουσης με τη συμμετοχή ορισμένων από τα πλέον ευπώλητα vans που πωλούνται στην Ευρώπη πραγματοποίησε ο EuroNCAP.

Χρησιμοποιώντας νέα πρωτόκολλα αξιολόγησης τα οποία βασίζονται περισσότερο στις πραγματικές συνθήκες χρήσης των συγκεκριμένων μοντέλων, υπερβαίνοντας τις συνήθεις νομικές προϋποθέσεις στις οποίες βασίζονται οι δοκιμές του, ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός καλεί τους κατασκευαστές να αναβαθμίσουν τα παρεχόμενα επίπεδα ασφάλειας και τον εξοπλισμό των μοντέλων τους.

Προτρέπει, επίσης, τους νομοθέτες να αναθεωρήσουν προς το αυστηρότερο το νομικό πλαίσιο που διέπει την υποχρεωτική χρήση συστημάτων ασφάλειας.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι στις πρόσφατες δοκιμές μόνο το Ford Transit Custom απέσπασε πέντε αστέρια. Τρία αστέρια απέσπασαν τα Hyundai H1 και Fiat Scudo ενώ στην ίδια κατηγορία εντάσσονται, χωρίς δοκιμή, τα πανομοιότυπα με το Scudo, Peugeot Expert και Citroen Jumpy.

Χαμηλότερη του αναμενόμενου ήταν η επίδοση του Renault Trafic, με μόλις δύο αστέρια, εξέλιξη μάλλον απογοητευτική για την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία τα επιβατικά μοντέλα της οποίας αποσπούν εδώ και χρόνια την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του ίδιου οργανισμού.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024