Με λοίμωξη των πνευμόνων νοσηλεύεται ο Νέλσον Μαντέλα
Λοίμωξη των πνευμόνων έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο σε προάστιο της Πρετόρια. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία, ο Νέλσον Μαντέλα λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία στην οποία «αντιδρά καλά». «Είναι οδυνηρό να τον βλέπεις να γερνά» δηλώνει σε τηλεοπτική της συνέντευξη η σύζυγός του.
Λοίμωξη των πνευμόνων έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο σε προάστιο της Πρετόρια. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία, ο Νέλσον Μαντέλα λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία στην οποία «αντιδρά καλά».
Ήταν η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του ιστορικού ηγέτη της Νοτίου Αφρικής, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο πριν λίγες ημέρες.
Λίγο πριν γίνουν γνωστά τα αίτια της εισαγωγής του στο νοσοκομείο, μεταδόθηκε συνέντευξη της συζύγου του, Γκράτσα Ματσέλ, η οποία εμφανίστηκε να λέει ότι είναι οδυνηρό να τον βλέπει «να γερνά».
«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτό το πνεύμα, αυτή η διαύγεια, βλέπετε, χάνονται σιγά σιγά» δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο eNCA.
«Το να τον βλέπεις να γερνά είναι επίσης κάτι που προκαλεί πόνο… Αλλά καταλαβαίνετε και ξέρετε ότι αυτό θα έρθει» πρόσθεσε.
Η Ντικέλα, εγγονή του Μαντέλα, είπε στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο ότι ο παππούς της θα πρέπει στο εξής να αποδεχτεί την κατάσταση της υγείας του.
«Πιστεύω ότι εξετάζει τα πράγματα με ηρεμία, δέχτηκε ότι αυτό είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης και ότι αυτό αποτελεί μέρος της ίδιας της ανθρώπινης φύσης. Σε κάποια δεδομένη στιγμήεξαρτόμαστε από κάποιον άλλον. Αυτό το έχει αποδεχθεί» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
- Απόβαση των Αθηναίων στις παραλίες – Άφησαν το κλεινόν άστυ και έτρεξαν για βουτιές
- Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112
- Ακρίβεια: Καλοκαίρι στην πόλη για τους μισούς Έλληνες – «Φωτιά» οι τιμές στα νησιά
- Η Ρεάλ που θέλει να «δέσει» τον Βινίσιους και η «μαύρη λίστα» του Μουρίνιο
- O Σεθ Ρόγκεν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο η Αν Χάθαγουεϊ αποχώρησε από το «Knocked Up»
- Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αίτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442