Με κινητοποιήσεις από την επόμενη εβδομάδα, πιθανόν και από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, απειλούν τόσο οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, όσο και στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο από το νέο έτος.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, με τις διαδοχικές αναδιαρθρώσεις που έχουν γίνει στις αστικές συγκοινωνίες, έχουν χάσει ήδη έως και το 48% των αποδοχών τους.

Σε περίπτωση που ενταχθούν πλήρως στο ενιαίο μισθολόγιο -όπως προσθέτουν- πέρα από τις επιπλέον περικοπές που θα έχουν στους μισθούς, θα τεθεί και ζήτημα μισθολογικής ανισότητας, καθώς εργαζόμενοι που θα παρέχουν την ίδια εργασία θα αμείβονται διαφορετικά.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, οι οποίοι και βρίσκονται σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, ώστε να προχωρήσουν σε συντονισμένες κινητοποιήσεις, δεν αποκλείουν να επεκταθούν οι κινητοποιήσεις τους και μέσα στις εορτές.

Οι εργαζόμενοι στο ΟΣΕ αντιδρούν επίσης και στην απόσχιση του τμήματος συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ, της Rosco, η οποία πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί και, όπως λένε, ουσιαστικά οδηγεί σε απόλυση 800 εργαζομένων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ