Έρευνα της Manpower Group που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει πως οι Έλληνες εργοδότες αναμένουν πως το πρώτο τρίμηνο 2013 θα είναι ένα ακόμη δύσκολο τρίμηνο για την αγορά εργασίας, ωστόσο αναμένουν επιβράδυνση της πτωτικής πορείας της απασχόλησης, καθώς ο ρυθμός των απολύσεων δείχνει να επιβραδύνεται.

Σύμφωνα με την έρευνα καθώς το 9% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των ατόμων που απασχολούν, το 25% μείωση, ενώ το 66% δεν προβλέπει μεταβολή, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης για το διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος 2013 διαμορφώνονται στο -16%. Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης διατηρούνται αμετάβλητες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ βελτιώνονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012. Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε -11%, παραμένοντας αρνητικές σε κάθε τρίμηνο των τελευταίων τριών ετών.

Οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρουν δυσοίωνες συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του -18%, ενώ οι προοπτικές για την ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής καταγράφονται στο -10%. σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012, τα σχέδια προσλήψεων ενισχύονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στην ευρύτερη περιφέρεια αττικής, αλλά αποδυναμώνονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα. σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι προοπτικές βελτιώνονται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες στην ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής

Οι δυσμενέστερες προοπτικές αναφέρονται από τους εργοδότες στους τομείς του τουρισμού και του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του -20% και -18% αντίστοιχα. απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις και στον τομέα των κατασκευών, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του -16%, όπως και στον τομέα της μεταποίησης, όπου οι προοπτικές διαμορφώνονται στο -15%. Συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του -12% αναφέρονται στον τομέα της γεωργίας, στον τομέα ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο και ύδρευση και στον τομέα μεταφορές και επικοινωνίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ