Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα σας ακολουθούμε παντού εάν θελήσετε κάποτε να ξεχαστείτε, λέει το Facebook

Θα σας ακολουθούμε παντού εάν θελήσετε κάποτε να ξεχαστείτε, λέει το Facebook

Το «Δικαίωμα στην Λήθη» στο Διαδίκτυο που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει παρενέργειες εάν θεσμοθετηθεί, σύμφωνα με το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης. Η διάδοση δεδομένων που έχουν αντιγραφεί σε άλλες υπηρεσίες είναι κάτι που αδυνατούμε να ελέγξουμε και η υποχρέωση να διαγράψουμε ό,τι δημοσιεύτηκε στο Facebook θα οδηγούσε στην παρακολούθηση όλης της διαδικτυακής δραστηριότητας του χρήστη, υποστηρίζει η υπηρεσία.

Το «Δικαίωμα στην Λήθη» στο Διαδίκτυο που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει ανεπιθύμητες συνέπειες εάν θεσμοθετηθεί, σύμφωνα με το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης. Η διάδοση δεδομένων που έχουν αντιγραφεί σε άλλες υπηρεσίες είναι κάτι που αδυνατούμε να ελέγξουμε και η υποχρέωση να διαγράψουμε ό,τι δημοσιεύτηκε στο Facebook θα οδηγούσε στην παρακολούθηση όλης της διαδικτυακής δραστηριότητας του χρήστη, υποστηρίζει η υπηρεσία.

Αυτό το επιχείρημα προβάλλει μέσω του techeurope.co.uk, η εκπρόσωπος για θέματα πολιτικής του Facebook. Σύμφωνα με την Λίντα Γκρίφιν, το Facebook.com έχει καταβάλλει την μεγαλύτερη προσπάθεια από οποιονδήποτε άλλον να συνδράμει την προσπάθεια των μελών του να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους και να διαγράψουν τα δεδομένα τους.

Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr:

Από την άλλη, η ομάδα Open Rights Group για την προάσπιση των λεγόμενων ψηφιακών δικαιωμάτων των χρηστών επισημαίνει ότι το Δικαίωμα στην Λήθη αφορά το πως οι επιχειρήσεις μοιράζονται τα δεδομένα των χρηστών και πως οι χρήστες ανακαλούν την άδειά τους να το κάνουν.

Στις 25 Ιανουαρίου 2012 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την αναμόρφωση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπορείτε να διαβάσετε στο tech.in.gr τι προβλέπει η πρόταση για το Δικαίωμα στην Λήθη στο Διαδίκτυο.

Στις 20 Νοεμβρίου 2012, ο οργανισμός της ΕΕ για την Aσφάλεια στον Κυβερνοχώρο, ENISA που εδρεύει στην Κρήτη, δημοσίευσε μια νέα έκθεση που καλύπτει τις τεχνικές πτυχές της «λήθης», καθώς τα συστήματα τεχνολογίας και πληροφορικής διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή αυτού του δικαιώματος.

Η έκθεση προσδιορίζει τους τεχνικούς περιορισμούς και την περαιτέρω ανάγκη για διασαφήνιση ορισμών και διευκρινίσεις νομικού πλαισίου πριν καταστεί εφικτή η ορθή εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών μέσων για την θέση του δικαιώματος σε ισχύ.

Ορισμένες βασικές συστάσεις του εγγράφου είναι:

  • Οι φορείς χάραξης πολιτικής και οι αρχές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να διευκρινίσουν ορισμούς που θα συμβάλλουν στην εφαρμογή του δικαιώματος (διευκρίνιση σχετικά με το ποιος δύναται να ζητήσει τη διαγραφή των κοινών προσωπικών δεδομένων, υπό ποιες συνθήκες, κ.λπ.). Επίσης, σε παρόμοιους ορισμούς, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα σχετικά κόστη.
  • Μια απολύτως τεχνική λύση για την υλοποίηση αυτού του δικαιώματος στο ανοιχτό Ίντερνετ είναι αδύνατη. Απαιτείται διατομεακή προσέγγιση και οι ιθύνοντες θα πρέπει να γνωρίζουν το γεγονός αυτό.
  • Μια πιθανή, ρεαλιστική προσέγγιση που θα συμβάλλει στην εφαρμογή αυτού του δικαιώματος είναι να απαιτείται από τους λειτουργούς των μηχανών αναζήτησης και των υπηρεσιών διάδοσης εντός της ΕΕ να φιλτράρουν αναφορές σε «λησμονηθείσες» πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί εντός και εκτός της περιφέρειας της ΕΕ. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που είναι αποθηκευμένα σε αποσυρμένες και εκτός σύνδεσης συσκευές αποθήκευσης.
  • Οι ιθύνοντες θα πρέπει να διασφαλίσουν τη χρήση τεχνολογιών που υποστηρίζουν την αρχή ελάχιστης γνωστοποίησης προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο όγκος δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται και αποθηκεύονται ηλεκτρονικά.
  • Επίσης, ο οργανισμός συστήνει τη χρήση κρυπτογράφησης για την αποθήκευση και τη μεταφορά δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

  • Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην ηλεκτρονική παρακολούθηση και τον καθορισμό χαρακτηριστικών, ενώ λύσεις συμμόρφωσης θα πρέπει διατίθενται για τον αποκλεισμό της ανάρμοστης συμπεριφοράς και την συμμόρφωση με τους κανονισμούς που αφορούν την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024