Από το WRC στο Rallycross o P. Solberg
Ο Petter Solberg δεν θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2013, όμως θα τον δούμε στο Πρωτάθλημα Rallycross.
Χωρίς να το θέλει ο Jari-Matti Latvala μας αποκάλυψε τα επόμενα βήματα του Petter Solberg για το 2013. Ο πρώην οδηγός της Ford και νυν οδηγός της Volkswagen ήταν στο Monte Carlo για δοκιμές με τη νέα του ομάδα και σχολίασε την φαινομενική συνταξιοδότηση του Νορβηγού από το WRC.
«Συνταξιοδότηση; Είναι μάλλον άτοπο να το πούμε αυτό για τον Petter», δήλωσε ο J. M. Latvala και πρόσθεσε:
«Του μίλησα στο τηλέφωνο και μου είπε πως αν δεν κλείσει κάποιο καλό πρόγραμμα για το WRC θα αγωνιστεί στο Rallycross».
O Φινλανδός δε μίλησε για το Πρωτάθλημα Ευρώπης ή Αμερικής αλλά δεν αποκλείεται να τον δούμε και στους δύο θεσμούς. Πάντως από την πλευρά των ΗΠΑ οι συνθήκες (αμοιβές, αναγνώριση) είναι πολύ καλύτερες.
Ο Petter Solberg είχε αρχικά δηλώσει πως θα οδηγούσε χωρίς να αμoίβεται αλλά δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει για την ελεύθερη θέση στην M-Sport.
Αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά μετά το 1998 που ο Νορβηγός θα απουσιάσει από τα ράλλυ και είναι βέβαιο ότι θα λείψει από όλους τους φίλους του WRC
«Είμαι ευχαριστημένος με όλα όσα έχω ζήσει τα 15 χρόνια μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Προφανώς αυτή η απόφαση δεν είναι ευχάριστη διότι θα ήθελα να οδηγήσω για μερικά ακόμα χρόνια. Όμως κατάλαβα ότι δεν θα υπάρχει θέση για εμένα στο WRC την επόμενη χρονιά».
«Είχα πει ότι θα οδηγήσω χωρίς αμοιβή αλλά δεν πρόκειται να πληρώσω για να οδηγήσω. Δεν λέω ότι δεν πρόκειται να με δείτε ξανά σε αγωνιστικό αυτοκίνητο αλλά προς το παρόν θεωρώ ότι αυτή η απόφαση είναι η καλύτερη», δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ του 2003.
Ο Νορβηγός συνέχισε λέγοντας πως δεν πρόκειται να κρεμάσει το κράνος του: «Γνωρίζω ότι είμαι αρκετά καλός για να αγωνιστώ στην κορυφή για αρκετά χρόνια ακόμα αλλά πραγματικά αντιλαμβάνομαι τις οικονομικές δυσκολίες για το 2013 της M-Sport και τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον».
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς μου, οι οποίοι είναι κοντά μου στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Ελπίζω να κατανοούν την απόφασή μου και ελπίζω να συνεχίσουν να με ακολουθούν στο νέο μου εγχείρημα. Υπόσχομαι ότι θα αξίζει».
auto.in.gr
- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στο γήπεδο της Σάλκε – Τι συνέβη
- Αττικόν: «Πλημμύρισε» ξανά με ράντζα – Κραυγή αγανάκτησης των πολιτών
- «Δεν είπε ούτε λέξη, μας χτύπησε και έφυγε» – Τι λένε στο in τα θύματα της επίθεσης στου Φιλοπάππου
- Ο «πόλεμος των Lego» και η νέα εποχή της «slopaganda»
- Όλα τα σενάρια: Οι πίνακες των διαιτητών της Super League θα βγουν ξαφνικά
- Κεφαλονιά: Για κύκλωμα που παρέσυρε τη Μυρτώ μιλά ο πατέρας της – Εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση
- Πέρα από τον μισθό: Η κρίση ταυτότητας και το άγχος στην εποχή της μετα-εργασίας
- Το αστέρι του NBA που ξαφνικά είναι ανεπιθύμητο από ομάδες – Το τίμημα που πληρώνει για το θάρρος της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442