Πρωτογενές πλεόνασμα 2,3 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου
Πλεόνασμα της τάξεως των 2,3 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 4,2 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εμφανίζουν τα ταμειακά στοιχεία για το πρωτογενές ισοζύγιο (χωρίς δαπάνες για τόκους) της Γενικής Κυβέρνησης (κρατικός προϋπολογισμός, Ταμεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ) σε μη ενοποιημένη βάση, κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2012.
Πλεόνασμα της τάξεως των 2,3 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 4,2 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εμφανίζουν τα ταμειακά στοιχεία για το πρωτογενές ισοζύγιο (χωρίς δαπάνες για τόκους) της Γενικής Κυβέρνησης (κρατικός προϋπολογισμός, Ταμεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ) σε μη ενοποιημένη βάση, κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2012.
Το αποτέλεσμα του δεκαμήνου 2012 είναι βελτιωμένο κατά 887 εκατ. ευρώ σε σχέση με το εννεάμηνο 2012, όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 133 εκατ. ευρώ.
«Τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2012 καταδεικνύουν ότι η λελογισμένη δημοσιονομική διαχείριση που ακολούθησε το Υπουργείο Οικονομικών κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους αποδίδει καρπούς» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
«Τα αποτελέσματα αυτά δεν δικαιολογούν θριαμβολογίες ούτε επιτρέπουν εφησυχασμό. Η εξέλιξη αυτή όμως καταδεικνύει ότι η προσήλωση στη δημοσιονομική προσπάθεια που έχει αναληφθεί, αρχίζει να ανατρέπει την εικόνα των παρατεταμένων και χρόνιων ελλειμμάτων, θέτοντας τις βάσεις για έναν αυτάρκη και υγιή δημόσιο τομέα» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιόκιτς: «Αν ήμασταν στη Σερβία θα μας είχαν διώξει όλους»
- Μανιφέστο Τσίπρα: Τρεις δυνάμεις, μία συμπαράταξη και η ελπίδα για μια κυβερνώσα Αριστερά της Νέα Εποχής
- Ο Τραμπ απειλεί να αποσύρει στρατεύματα από τις «απαίσιες» Ιταλία και Ισπανία – Η απάντηση Μαδρίτης και Ρώμης
- Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε το τραύμα στο δάχτυλο του 5χρονου αγοριού
- «Σαν μεγάλο αιλουροειδές» – Η ερωτική ζωή του Άιρτον Σένα πριν το τραγικό ατύχημα
- Η στρατηγική «μην ενοχλείτε» από τον Λανουά
- Ο πόλεμος στο Ιράν επιτάχυνε την πράσινη μετάβαση, λέει ο ΟΗΕ
- Ένα δισεκατομμύριο συσκευές συνδεδεμένες: Η σιωπηλή επανάσταση του IoT
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442