Την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας «αγκάλιασε» ο Λεβαδειακός, καθώς επικράτησε 2-0 του Πιερικού, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32». Ο Πόι στο 34′ και ο Ροζέριο στο 88′ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου στην Κατερίνη.

Παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φιλοξενούμενοι, πραγματοποίησαν αξιοπρεπή εμφάνιση στη Λιβαδειά και παρέμειναν ανταγωνιστικοί ακόμα και μετά το γκολ που δέχθηκαν.

Ο Αργεντινός Μάουρο Πόι, που εξελίσσεται σε ηγέτη των Βοιωτών, άνοιξε το σκορ λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημίωρου.

Ο Λεβαδειακός ήταν ασφαλώς ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πέτυχε με τον Ροζέριο Μάρτινς το δεύτερο γκολ λίγο πριν τη λήξη (88΄), το οποίο ουσιαστικά τον διασφαλίζει ουσιαστικά εν όψει της ρεβάνς.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Καρτσαμπάς

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κασμερίδης, Νικολακάκης (82΄ Μεντί), Χοσέμι, Λισγάρας, Μουλόπουλος, Ρομέου (70΄ Κόρμπος), Ζησόπουλος, Μίλιεβιτς (77΄ Μουλόπουλος), Ροτζέριο, Ακόστα, Πόι.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Ντούσαν Μιτόσεβιτς): Τόλιος, Γιαζιτζόγλου (46΄ Παναγιωτίδης), Λαζαρίδης, Δήμου, Μιχαηλίδης, Λόπεζ (53΄ Παπατόλιος), Ίτσιος, Καρτσαμπάς, Κόιτς (56΄ λ.τρ. Παπαδόπουλος), Σεχολάρι, Καραγκούνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ