Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κρίση στην Ευρωζώνη εξακολουθεί να απειλεί την παγκόσμια οικονομία, λέει ο ΟΟΣΑ

Η κρίση στην Ευρωζώνη εξακολουθεί να απειλεί την παγκόσμια οικονομία, λέει ο ΟΟΣΑ

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, αναφέρει ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του. Μάλιστα, ο Οργανισμός έχει «κουρέψει» ελαφρώς τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, εκτιμώντας ανάπτυξη 2,9% το 2012 (έναντι 3,4%) και 3,4% για το 2013 (έναντι 4,2%). Τι προβλέπει ο ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, αναφέρει ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του.

Μάλιστα, ο Οργανισμός έχει «κουρέψει» ελαφρώς τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, εκτιμώντας ανάπτυξη 2,9% το 2012 (έναντι 3,4%) και 3,4% για το 2013 (έναντι 4,2%).

Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει δύο χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης, ενώ οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να εισέλθουν σε ύφεση, σε περίπτωση που δεν υπάρξει πολιτική συμφωνία για την αποφυγή λήψης περαιτέρω δημοσιονομικών μέτρων.

Με την υπόθεση ότι αυτό το εμπόδιο θα ξεπεραστεί, η οικονομία των ΗΠΑ προβλέπεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 2% το 2013, χαμηλότερο από το 2,6% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη του ΟΟΣΑ.

«Ο δημοσιονομικός γκρεμός των ΗΠΑ είναι μία πολύ σημαντική πηγή ανησυχίας, αλλά ο μεγαλύτερος καθοδικός κίνδυνος παραμένει η ευρωζώνη» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Πιερ Κάρλο Παντοάν σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters.

Η Ευρωζώνη προβλέπεται να συρρικνωθεί 0,4% to 2012 και 0,1% το 2013, επιστρέφοντας στην ανάπτυξη το 2014 με ένα ρυθμό 1,3%.

Ο ΟΟΣΑ προειδοποίησε ότι οι αποκλίνουσες χρηματοδοτικές συνθήκες απειλούν με διάσπαση την Ευρωζώνη, αν οι πολιτικοί αποτύχουν να ελέγξουν την κρίση χρέους.

Ο οικονομολόγος του Οργανισμού προειδοποίησε τις κυβερνήσεις να μην επιδείξουν υπερβολικό ζήλο στην επιδίωξη περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών και σύστησε στη Γερμανία και την Κίνα να επιδιώξουν προσωρινή τόνωση των δαπανών για να αναζωογονήσουν την ανάπτυξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024