Οριστική λύση για τη δόση ζητά η ΔΗΜΑΡ εν όψει Eurogroup
Η απόφαση του Eurogroup πρέπει να αποδεσμεύσει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και να απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η αντιμετώπιση του χρέους μπορεί να υπάρξει, οικονομικά και κοινωνικά, αν η δημοσιονομική προσαρμογή συνδεθεί με την ανάπτυξη και με ένα ειδικό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων και επενδύσεων.
Η απόφαση του Eurogroupπρέπει να αποδεσμεύσει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και να απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η αντιμετώπιση του χρέους μπορεί να υπάρξει, οικονομικά και κοινωνικά, αν η δημοσιονομική προσαρμογή συνδεθεί με την ανάπτυξη και με ένα ειδικό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων και επενδύσεων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η απόφαση του Eurogroup πρέπει να αποδεσμεύσει τη δόση των 31,5 δις και να συνεχίσει το πρόγραμμα καταβολής των δόσεων για τη χρηματοδότηση της χώρας. Πρέπει να σηματοδοτήσει την απομάκρυνση του κινδύνου μη παραμονής στο ευρώ, αφενός με τη λήψη μέτρων για τη δραστική μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους και αφετέρου με την πολιτική δέσμευση ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα που ενδεχομένως χρειαστούν, ώστε να αποκλειστεί η κρίση εμπιστοσύνης για τη βιωσιμότητα του χρέους.
» Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι η αντιμετώπιση του χρέους μπορεί να υπάρξει, οικονομικά και κοινωνικά, αν η δημοσιονομική προσαρμογή συνδεθεί με την ανάπτυξη και με ένα ειδικό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων και επενδύσεων, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
» Η υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης απαιτεί την ανάληψη μεγάλων πρωτοβουλιών που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ουσιαστικής συνανάπτυξης . Η οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης συνιστά το δρόμο θετικής προοπτικής για όλα τα κράτη μέλη και για την Ευρώπη ως σύνολο.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Οταν το επίδικο είναι η πραγματική αλλαγή, οι πολιτικές διεργασίες δεν μπορεί να ακολουθούν την πεπατημένη
- Μια ματιά στο οικογενειακό άλμπουμ των «αυτοεξόριστων» Μαύρων Πανθήρων στην Αλγερία
- Τρεις νεκροί στο τελευταίο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε «σκάφος με ναρκωτικά» στον Ειρηνικό Ωκεανό
- Εξαπλώνεται το φαινόμενο του shrinkflation στα σούπερ μάρκετ – Τι να προσέχουμε
- Νέα σενάρια για τον Πίτερς: «Έχει δεσμευτεί εδώ και εβδομάδες»
- Μαίρη Συνατσάκη: Έτοιμη για δεύτερο παιδί;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442