Επικράτηση του Μπερσάνι στις εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας
Τον Πιερλουίτζι Μπερσάνι δείχνουν ως νικητή τα exit poll των εσωκομματικών εκλογών στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα στην Ιταλία για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του κόμματος στις εθνικές εκλογές του επόμενου έτους. Ο Μπερσάνι προηγείται με 44% έναντι 36% για τον Ματέο Ρέντσι, δημάρχου Φλωρεντίας. Στην τρίτη θέση ο Νίκι Βέντολα. Αν δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία, οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν εκ νέου την επόμενη Κυριακή, 2 Νοεμβρίου.
Τον Πιερλουίτζι Μπερσάνι δείχνουν ως νικητή τα exit poll των εσωκομματικών εκλογών στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα στην Ιταλία για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του κόμματος στις εθνικές εκλογές του επόμενου έτους.
Ο Μπερσάνι προηγείται στο exit poll των RAI24/Piepolli με 44% έναντι 36% για τον Ματέο Ρέντσι και 16% για τον Νίκι Βέντολα, κυβερνήτη της Απουλίας.
Αν δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία, οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν εκ νέου την επόμενη Κυριακή, 2 Νοεμβρίου.
Το Reuters σημειώνει ότι ο Μπερσάνι ήταν ο επικρατέστερος χάρη στον καλύτερο έλεγχο των μηχανισμών του κόμματος σε σχέση με τους αντιπάλους του.
Ωστόσο η μεγάλη προσέλευση των ψηφοφόρων (που δεν ήταν απαραίτητα μέλη του PD) έδωσε ώθηση στον 37χρονο Ρέντσι, δήμαρχο της Φλωρεντίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λεβαδειακός – ΟΦΗ 0-1: Στον τελικό του Κυπέλλου οι Κρητικοί των 10 παικτών!
- Στον Λευκό Οίκο ο Νετενιάχου για τη συνάντηση με τον Τραμπ, χωρίς παρουσία δημοσιογράφων – Τι θα ζητήσει
- Οριστικό τέλος για τη European Super League: Ρεάλ Μαδρίτης και η UEFA κατέληξαν σε συμφωνία
- Από πού προήλθαν τα χρήματα της Γκισλέιν Μάξγουελ; Από μυστικά τραστ που δημιούργησε ο πατέρας της
- Ελβετία: Δημοψήφισμα για να μειώσει τον πληθυσμό σε 10 εκατομμύρια – Κλείνοντας την πόρτα στους μετανάστες
- Πόρτο Ράφτη: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι που πέταξαν πέτρες σε αστικό λεωφορείο
