
Στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όσοι έχουν χάσει την ασφαλιστική κάλυψη
Στο ΕΣΥ, το σύστημα που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί όλον τον κόσμο που χρήζει ιατρικής και νοσηλευτικής βοήθειας ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, πλέον δεν έχουν πρόσβαση εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους και κατ' επέκταση την ασφαλιστική τους κάλυψη. Στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης, είναι ολοένα και περισσότεροι εκείνοι που χάνουν τη δουλειά τους και το δικαίωμα σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, περισσότεροι από 15.000 ασθενείς έχουν καταφύγει ως σήμερα στα κοινωνικά ιατρεία ζητώντας βοήθεια.
Στο ΕΣΥ, το σύστημα που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί όλον τον κόσμο που χρήζει ιατρικής και νοσηλευτικής βοήθειας ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, πλέον δεν έχουν πρόσβαση εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους και κατ’ επέκταση την ασφαλιστική τους κάλυψη.
Στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης, είναι ολοένα και περισσότεροι εκείνοι που χάνουν τη δουλειά τους και το δικαίωμα σε υγειονομική περίθαλψη. Γενικά, η ασφαλιστική κάλυψη χάνεται για έναν εργαζόμενο περίπου 2 έτη μετά την απόλυσή του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, περισσότεροι από 15.000 ασθενείς έχουν καταφύγει ως σήμερα στα κοινωνικά ιατρεία ζητώντας βοήθεια. Μεταξύ τους, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως μορφές καρκίνου.
Εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη μπορούν να ζητήσουν βοήθεια στο Κοινωνικό ιατρείο που λειτουργεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής (Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος), το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (πρώην αμερικανική βάση Ελληνικού, είσοδος από λεωφ.Βουλιαγμένης) και τα πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε διαγραφή Πολάκη και στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
- Κικίλιας: Η Κάλυμνος πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο – Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
- Αλβανία: Ύποπτος και για πλαστογράφηση τίτλων ο επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα του δικεφάλου για το φιλικό παιχνίδι με την Τβέντε (pic)
- Θρήνος στη Νότια Αφρική: Πέθανε ο Τζέιντεν Άνταμς που είχε παίξει και στα τρία ματς του Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442