Δεκάδες ομολογιούχοι εισέβαλαν το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της ΝΔ, ενώ κάποιοι εκσφενδόνισαν και αυγά στις φωτογραφίες των προέδρων του κόμματος, που βρίσκονται στην είσοδο του κτιρίου.

Οι ομολογιούχοι ήταν από νωρίς συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της ΝΔ, αναμένοντας να πραγματοποιηθεί συνάντηση που είχαν προγραμματίσει με τον γραμματέα της ΝΔ Μ.Κεφαλογιάννη.

Όταν έμαθαν ότι η συνάντηση δεν θα γίνει, λόγω άλλης υποχρέωσης του κ. Κεφαλογιάννη, εισέβαλαν στα γραφεία.

Τελικά, αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Κώστα Τζιμάρα.

Αργότερα, αντιπροσωπεία των ομολογιούχων μετέβη στη Βουλή, όπου -σε ήρεμο κλίμα- διεξήχθη συνάντηση με τον γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον γενικό διευθυντή του κόμματος Κων. Τσιμάρα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιμάρας, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι εκπρόσωποι των ομολογιούχων ενημέρωσαν για το πρόβλημά τους και οι θέσεις τους καταγράφηκαν.

«Είπαμε στους εκπροσώπους ότι θα στηρίξουμε διαδικασία σειράς συναντήσεών τους με τους υπουργούς της Κυβέρνησης για μια δίκαιη λύση στο πρόβλημά τους. Ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης κινήθηκε στην ίδια γραμμή» είπε ο κ. Τσιμάρας και ενημέρωσε ότι στο κλίμα αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ομολογιούχων με τη διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων Γιώργος Κλαυδιανός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα πρέπει να τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για λύση στο πρόβλημά τους.

Αναφερόμενος στα επεισόδια έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, ο κ. Κλαυδιανός τα χαρακτήρισε έκτροπα. «Δεν ήταν ο σκοπός μας τα έκτροπα αλλά να γίνει πράξη η προεκλογική δέσμευση», είπε.

Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  «Η Νέα Δημοκρατία κατανοεί τον κόσμο που υπέστη –όπως οι ομολογιούχοι- άδικες θυσίες και δεν εγκαταλείπει τη δέσμευσή της να κάνει ό,τι μπορεί, μόλις η χώρα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της. Ακρότητες, όμως, όπως αυτές που συνέβησαν, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία της, δεν προσφέρουν τίποτα σε κανέναν. Οι τραμπουκισμοί των λίγων εκθέτουν τους πολλούς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ