Χωρίς ελληνική συμμετοχή για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας!
Στην πόλη Σαρτρ της κεντρικής Γαλλίας αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή το 16ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα. Το «παρών» στους αγώνες θα δώσουν 35 χώρες-μέλη της LEN, δυστυχώς όμως ανάμεσα σε αυτές δεν βρίσκεται η Ελλάδα. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η χώρα μας θα απουσιάσει από μία διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς...
Στην πόλη Σαρτρ της κεντρικής Γαλλίας αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή το 16ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα. Το «παρών» στους αγώνες θα δώσουν 35 χώρες-μέλη της LEN, δυστυχώς όμως ανάμεσα σε αυτές δεν βρίσκεται η Ελλάδα.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η χώρα μας θα απουσιάσει από μία διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της δυσπραγίας της ΚΟΕ να καλύψει τα έξοδα για δύο συνεχόμενες αποστολές (σημειώνεται ότι ακολουθεί τον Δεκέμβριο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας, στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση).
Στην πρώτη σημαντική μετα-Ολυμπιακή διοργάνωση δεν υπάρχουν πολές αξιόλογες συμμετοχές. Ξεχωρίζει η οικοδέσποινα Γαλλία, που «κατεβάζει» στο Ευρωπαϊκό τρεις χρυσούς» Ολυμπιονίκες του Λονδίνου: το μεγάλο της αστέρι, Γιανίκ Ανιέλ, την Καμίλ Μουφά και τον Φλοράν Μανοντού. Από τις υπόλοιπες συμμετοχές, ξεχωρίζουν αυτές της Κατίνκα Χόζου από την Ουγγαρία και της Χάνα Μάιλι από τη Μεγάλη Βρετανία.
Το πλέον αξιοσημείωτο στοιχείο της διοργάνωσης είναι η πρεμιέρα των μικτών «σκυταλοδρομιών», με συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην ίδια κούρσα. Η LEN πήρε την (αμφιλεγόμενη) απόφαση να εντάξει τα αγωνίσματα αυτά στο πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, όχι μόνο στην 25άρα αλλά και στην 50άρα πισίνα (αρχής γενομένης από το Βερολίνο το 2014).
Ετσι οι θεατές στην πισίνα «Οδυσσέας» του Σαρτρ θα έχουν την ευκαιρία να δουν 4Χ50μ. ελεύθερο και 4Χ50μ. μικτή ομαδική με τη συμμετοχή δύο ανδρών και δύο γυναικών σε κάθε ομάδα, οι οποίοι μπορούν να αγωνίζονται με όποια σειρά αποφασίσουν οι προπονητές. Αν το πείραμα κριθεί επιτυχημένο, είναι πολύ πιθανό να υιοθετηθεί και από τη FINA και οι μικτές «σκυτάλες» να εισαχθούν και στο πρόγραμμα των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αντετοκούνμπο: «Φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου, θα αναγεννηθώ»
- Παναθηναϊκός – Μονακό: «Τελικός» στο ΟΑΚΑ για το play in με… φόντο τη Βαλένθια
- Ευχάριστα νέα: Γλιτώνει την επέμβαση ο Ιωαννίδης
- Αδιανόητο: Η Φενερμπαχτσέ έδωσε στην Μπριάνα Στιούαρτ 500.000 ευρώ για δύο παιχνίδια! (vids)
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)
- Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 0-0: Πολύτιμος βαθμός για την ομάδα του Μαυροπάνου
- Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε το δεύτερο Youth League της ιστορίας της (vid)
- Φασούλα: «Πολύ μεγάλη η ευκαιρία που μου έδωσαν οι Βάλκιρις στο WNBA» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442