Τα προσωπικά στοιχεία περίπου εννέα εκατομμυρίων πολιτών είχε στην κατοχή του ένας 35χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από έρευνες που ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

H προέλευση των προσωπικών δεδομένων πολιτών, που βρέθηκαν στην κατοχή του 35χρονου, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ερευνάται από την αστυνομία.

Σύμφωνα αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος διέθετε στα αρχεία του περισσότερα από 9 εκατομμύρια εγγραφές προσωπικών δεδομένων, όπως διευθύνσεις, τηλέφωνα, αριθμούς φορολογικών μητρώων, αριθμούς Ι.Χ. και άλλα στοιχεία, που υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί αν τα είχε υποκλέψει από εκεί.

Επίσης, εξετάζεται η εκδοχή να πουλούσε αυτά τα δεδομένα σε εταιρείες, ή άλλους ενδιαφερόμενους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνες της οικονομικής αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν καταγγελίας υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης εντόπισαν τα ψηφιακά ίχνη του 35χρονου και αυθημερόν έγινε έρευνα στο σπίτι του αλλά και σε εταιρεία, όπου εργάζεται και όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 300 giga bites και δύο εσωτερικοί, επίσης μεγάλης χωρητικότητας, με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας