Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύλληψη 35χρονου που κατείχε προσωπικά στοιχεία εννέα εκατομμυρίων πολιτών

Σύλληψη 35χρονου που κατείχε προσωπικά στοιχεία εννέα εκατομμυρίων πολιτών

Τα προσωπικά στοιχεία περίπου εννέα εκατομμυρίων πολιτών είχε στην κατοχή του ένας 35χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από έρευνες που ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος που ασχολείται με το μάρκετινγκ, είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων, περιουσιακές καταστάσεις, ονόματα, διευθύνσεις και άλλα, πιθανότατα μέσα από το ΥΠΟΙΚ και τα διέθετε αντί αμοιβής σε εταιρείες.

Τα προσωπικά στοιχεία περίπου εννέα εκατομμυρίων πολιτών είχε στην κατοχή του ένας 35χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από έρευνες που ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

H προέλευση των προσωπικών δεδομένων πολιτών, που βρέθηκαν στην κατοχή του 35χρονου, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ερευνάται από την αστυνομία.

Σύμφωνα αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος διέθετε στα αρχεία του περισσότερα από 9 εκατομμύρια εγγραφές προσωπικών δεδομένων, όπως διευθύνσεις, τηλέφωνα, αριθμούς φορολογικών μητρώων, αριθμούς Ι.Χ. και άλλα στοιχεία, που υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί αν τα είχε υποκλέψει από εκεί.

Επίσης, εξετάζεται η εκδοχή να πουλούσε αυτά τα δεδομένα σε εταιρείες, ή άλλους ενδιαφερόμενους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνες της οικονομικής αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν καταγγελίας υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης εντόπισαν τα ψηφιακά ίχνη του 35χρονου και αυθημερόν έγινε έρευνα στο σπίτι του αλλά και σε εταιρεία, όπου εργάζεται και όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 300 giga bites και δύο εσωτερικοί, επίσης μεγάλης χωρητικότητας, με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024