Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
BMW ePatrol: Καταδιώκοντας το μέλλον

BMW ePatrol: Καταδιώκοντας το μέλλον

Η πρόταση των Βαυαρών στο L.A. Design Challenge για το περιπολικό του 2025, ανταποκρίνεται σε ένα περιβάλλον όπου οι καταδιώξεις γίνονται σε υψηλές ταχύτητες και εμπλέκουν έξυπνα συστήματα εντοπισμού.


Οι Βαυαροί υπέβαλαν τη δική τους εκδοχή για το περιπολικό του μέλλοντος, για την ακρίβεια του 2025, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί του φετινού Design Challenge που διεξάγεται παράλληλα με την έκθεση του Los Angeles.

Το συγκεκριμένο “παρακλάδι” της αμερικανικής διοργάνωσης αφήνει ελεύθερους τους σχεδιαστές των αυτοκινητοβιομηχανιών να απεικονίσουν ένα θέμα από το μέλλον χωρίς τους συνήθεις περιορισμούς που προκύπτουν στο σχεδιασμό ενός συμβατικού αυτοκινήτου.

Έτσι, σύμφωνοι με το πνεύμα του φετινού διαγωνισμού, οι σχεδιαστές των Βαυαρών δημιούργησαν ένα design study περιπολικού, έχοντας κατά νου έναν κόσμο με περισσότερο μποτιλιάρισμα, ταχύτερα και ενίοτε ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Το BMW ePatrol, σχεδιασμένο ως όχημα καταδίωξης σε υψηλές ταχύτητες, διακρίνεται για την ευελιξία στη δομή του και διαθέτει gadgets όπως η δυνατότητα να εξαπολύει συσκευές εντοπισμού στόχων (αέρος και εδάφους) οι οποίες μπορούν να μεταδώσουν τις πληροφορίες στη βάση ή όπου αυτό κριθεί απαραίτητο. Παράλληλα, τα συστήματα καταδίωξης μπορούν, εκτός από το να εντοπίζουν το «ύποπτο» όχημα μεταδίδοντας τη θέση του και να το ακινητοποιήσουν, μέσω παλμικού όπλου.

Πέρα από τη φουτουριστική περιγραφή, το αεροδυναμικό όχημα της BMW το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Los Angeles, έχει σκελετό από ξύλο και αλουμίνιο ενώ τις επιφάνειες του αποτελεί ένα μείγμα ανθρακονημάτων και πολυμερών.

Θεωρητικά, το περίβλημα του αποτελείται απο ανακυκλώσιμα υλικά αλλά είναι αλεξίσφαιρο, ενώ η κίνησή του εξασφαλίζεται από ηλεκτροκινητήρες που «τροφοδοτούνται» με την ενέργεια από τις υψηλές θερμοκρασίες της ασφάλτου, όταν το όχημα δεν βρίσκεται σε καταδίωξη.

Το παρών στο concept υπόσχονται να δώσουν και ένα πλήθος οθονών με πολλαπλές λειτουργίες, μεταξύ των οποίων η απεικόνιση της κυκλοφορίας στους δρόμους, πιθανά ατυχήματα στο οδικό δίκτυο αλλά και η ταυτότητα των οχημάτων που συναντά.

Εξάλλου όλα επιτρέπονται για ένα πρωτότυπο που, όπως σημειώνει ο επικεφαλής του κέντρου σχεδιασμού της BMW στις ΗΠΑ, Laurenz Scaffer, : «…πρόκειται για ένα concept που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του L.A. Design Challenge και υπακούει στο όραμα του διαγωνισμού και το οποίο δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το μελλοντικό σχεδιασμό οχημάτων της BMW».

auto.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024