Την ανοιχτή δυσπιστία του για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΗΕ εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τον διεθνή Οργανισμό ότι έχει υιοθετήσει μια άδικη στάση απέναντι στους μουσουλμάνους. Ζήτησε επιπλέον να αναληφθεί «ειλικρινής δράση» για να τερματιστούν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας μιλώντας για τρομοκρατικές ενέργειες από την πλευρά του Ισραήλ.

Την ανοιχτή δυσπιστία του για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΗΕ εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τον διεθνή Οργανισμό ότι έχει υιοθετήσει μια άδικη στάση απέναντι στους μουσουλμάνους. Ζήτησε επιπλέον να αναληφθεί «ειλικρινής δράση» για να τερματιστούν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

«Αν με ρωτάτε σε ποιο βαθμό έχω εμπιστοσύνη στον ΟΗΕ, τότε (σας απαντώ) ότι δεν του έχω εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στο συνέδριο του Ευρασιατικού Ισλαμικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως εξήγησε, «είναι μια δομή που έχει δημιουργήθηκε σε συνθήκες πολέμου, η λειτουργία του σήμερα δεν είναι δίκαιη, η δομή του δεν είναι δίκαιη».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι «κλείνει τα μάτια» στα δεινά των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο και ζήτησε να αναληφθεί μια «ειλικρινής δράση» για να τερματιστούν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

«Οι ηγέτες πέντε κρατών κρατούν στα χέρια τους τη μοίρα 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος κατήγγειλε την έλλειψη εκπροσώπησης των μουσουλμανικών χωρών στον ΟΗΕ.

Επιπλέον, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι, βομβαρδίζοντας τη Γάζα, πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες.

«Αυτοί που συνδέουν το ισλάμ με την τρομοκρατία κλείνουν τα μάτια μπροστά στο μαζικό φόνο μουσουλμάνων, στρέφουν το κεφάλι τους από τη σφαγή παιδιών στη Γάζα», επισήμανε στην ίδια ομιλία του.

«Για το λόγο αυτό», πρόσθεσε, «λέω πως το Ισραήλ είναι ένα κράτος-τρομοκράτης και οι ενέργειές του είναι τρομοκρατικές ενέργειες».

Τόσο στην πρόσφατη ανάφλεξη στη Γάζα, όσο και σε αυτήν του 2008-2009 (όταν οι σχέσεις με το Ισραήλ ήταν σαφώς καλύτερες), η Τουρκία πήρε ανοιχτά το μέρος των Παλαιστινίων και αντιτάχτηκε, πολύ συχνά με οξείς χαρακτηρισμούς, κατά του Ισραήλ για τις ενέργειες του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr