Μόνος πρώτος με… περίπατο επί της Καβάλας ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός συνέτριψε 113-62 την ουραγό Καβάλα στο ΣΕΦ για την 6η αγωνιστική, παρέμεινε αήττητος και απολαμβάνει για πρώτη φορά τη... μοναξιά της κορυφής στην Α1 ανδρών, σε συνδυασμό με την πρώτη ήττα του Πανιωνίου την Κυριακή.
Ο Ολυμπιακός συνέτριψε 113-62 την ουραγό Καβάλα στο ΣΕΦ για την 6η αγωνιστική, παρέμεινε αήττητος και απολαμβάνει για πρώτη φορά τη… μοναξιά της κορυφής στην Α1 ανδρών, σε συνδυασμό με την πρώτη ήττα του Πανιωνίου την Κυριακή. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν έξι ήττες σε ισάριθμους αγώνες.
Οι Κώστας Παπανικολάου (18π.) και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (17π.) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, με τον Σπανούλη ν’ αγωνίζεται μόνο 8 λεπτά στο πρώτο δεκάλεπτο και εν συνεχεία να μένει στον πάγκο από τον Μπαρτζώκα, για να ξεκουραστεί εν όψει του αγώνα με την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ την ερχόμενη Πέμπτη. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Καβάλας.
Με σερί 9-0 μετά το τζάμπολ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός και λίγο αργότερα είχε επιδοθεί σε επιμέρους σκορ 23-9, με πρωταγωνιστές τους Πρίντεζη και Παπανικολάου, που πέτυχαν από 11 πόντους στην πρώτη περίοδο, η οποία έληξε με τους «ερυθρολεύκους» να προηγούνται 34-14 στο 10΄.
Τεράστια η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, με τον πρωταθλητή Ελλάδας να βγάζει τον έναν αιφνιδιασμό μετά τον άλλο και να ξεφεύγει με νταμπλ σκορ (38-19 και 40-20 αμέσως μετά). Ο Σπανούλης δεν ξαναμπήκε στο παρκέ μετά την πρώτη περίοδο, αφού δεν χρειαζόταν άλλωστε.
Ο Γκετσεβίτσιους σημείωσε 10 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και μέχρι το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μετρούσε 20 ασίστ, 17 ριμπάουντ και 10 κλεψίματα με 2 μόνο λάθη σε 20 λεπτά παιχνιδιού. Αν ο Σλούκας είχε ευστοχήσει στο τρίποντο στο τέλος της 2ης περιόδου, οι γηπεδούχοι θα είχαν πετύχει 70 πόντους στο ημίχρονο, αλλά «συμβιβάστηκαν» με το 67-26, το οποίο ήταν το σκορ του α΄ μέρους.
Μανωλόπουλος και Γκαγκαλούδης πάλευαν για την Καβάλα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ασταμάτητοι. Στο τέλος της 3ης περιόδου ο Ολυμπιακός είχε πετύχει ήδη 91 πόντους με πέντε παίκτες να μετρούν ήδη διψήφιο νούμερο πόντων (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Γκετσεβίτσιους, Πάουελ και Λο).
Μίτροβιτς και Κόουλμαν προσπαθούσαν με ατομικές ενέργειες, αλλά ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε μία αξιοπρεπή εμφάνιση στην αντίπαλό της (91-39 στο 30΄). Τυπική διαδικασία ήταν η 4η περίοδος, αφού στο 33ο λεπτό οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασαν στην «κατοστάρα» (100-43). Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός χαλάρωσε, με αποτέλεσμα να λήξει ο αγώνας 113-62. Τα δεκάλεπτα: 34-14, 67-26, 91-39, 113-62
Ο Εργκίν Αταμάν και ο Ματίας Λεσόρ μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια, χάρη στην οποία ο Παναθηναϊκός πήρε το πλεονέκτημα έδρας από τους Ισπανούς
Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου… τερμάτισαν την πίστα του ποδοσφαίρου! Ανεπανάληπτη παράσταση, διαφήμιση του ποδοσφαίρου με 9 γκολ (!) και μια ρεβάνς που ήδη αναμένουμε με λαχτάρα για να μάθουμε τον φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και να «χορτάσουμε» ξανά… αστεράτο ποδόσφαιρο.