Θετική η αξιολόγηση της τρόικας για την εκταμίευση της δόσης στην Πορτογαλία
Η Πορτογαλία έλαβε εκ νέου θετική αξιολόγηση από τους διεθνείς δανειστές της σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματός της, εξέλιξη που της εξασφαλίζει την επόμενη δόση του δανείου, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκάσπαρ.
Η Πορτογαλία έλαβε εκ νέου θετική αξιολόγηση από τους διεθνείς δανειστές της σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει προκειμένου να εξασφαλίσει την επόμενη δόση του δανείου που συνομολογήθηκε τον Μάιο του 2011, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκάσπαρ την Δευτέρα.
Η επιτυχής ανασκόπηση της έκτης τρίμηνης αξιολόγησης ανοίγει τις στρόφιγγες για την εκταμίευση της νέας δόσης 2,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της τμηματικής διάθεσης του δανείου 78 δισ. ευρώ, πρόσθεσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
- Ο Γολγοθάς των γυναικών από την Ουγκάντα προς τη Μέση Ανατολή
- «Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει» – Οι πυρκαγιές αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κάνουν αδύνατες επιλογές
- Πολλοί άνθρωποι εμπιστεύονται την επιστήμη αλλά ασπάζονται θεωρίες συνωμοσίας – Γιατί;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442