Περαιτέρω επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας ως το τέλος του έτους προβλέπει η Bundesbank
Η γερμανική οικονομία θα συνεχίσει να σημειώνει απώλειες και κατά τους τελευταίους μήνες του 2012, καθώς αυξάνεται η εξάρτησή της από την αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας, αναφέρει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας (Bundesbank), στη μηνιαία έκθεσή της που παρουσίασε τη Δευτέρα.
Η γερμανική οικονομία θα συνεχίσει να σημειώνει απώλειες και κατά τους τελευταίους μήνες του 2012, καθώς αυξάνεται η εξάρτησή της από την αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας, αναφέρει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας (Bundesbank), στη μηνιαία έκθεσή της που παρουσίασε τη Δευτέρα.
Η γερμανική κεντρική τράπεζα στην έκθεσή της επαναλαμβάνει την κριτική προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την απόφαση να αγοράζει ομόλογα από τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, προειδοποιεί ότι πρέπει να αποφευχθεί η «σύγκρουση συμφερόντων» μεταξύ νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης της Ελλάδας.
Πάντως, η γερμανική κεντρική τράπεζα σημειώνει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των κρατών του ευρωπαϊκού νότου.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, ανέδειξε την ανάγκη οι χώρες που αναλαμβάνουν μεγαλύτερους κινδύνους, όπως η Γερμανία, να διαθέτουν ισχυρότερη επιρροή στις αποφάσεις που θα λαμβάνει η ΕΚΤ στο πλαίσιο της τραπεζικής εποπτείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πόλεμοι εκτός, διαμάχες εντός – Ο Νετανιάχου αντιμέτωπος με εσωτερικό μέτωπο στο Ισραήλ
- «Διψάει τις Νύχτες»: Ο Όμηρος Πουλάκης σε μια σκοτεινή σόλο περφόρμανς στο ΔΘΠ
- Τι αλλάζει στα πρόστιμα της Εφορίας, κρυπτονομίσματα και μετρητά – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ
- Youth Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις
- Τα επτά βήματα που οδηγούν στην ευτυχία όσο περνούν τα χρόνια
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας
- Αντίστροφη μέτρηση για το fuel pass – Η διαδικασία και τα ποσά
- Συνταγή: Carrot cake pancakes
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442