Άχρωμη μοιρασιά στα Πηγάδια για Ξάνθη και Πανθρακικό
Ουδείς ευχαριστημένος στα «Πηγάδια», καθώς Ξάνθη και Πανθρακικός έμειναν στο 0-0, κερδίζοντας μόνο από έναν βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για να εξασφαλίσουν όσο τον δυνατόν ταχύτερα την παραμονή τους στην κατηγορία. Δύο οι αποβολές στο ματς, από πλευράς γηπεδούχων για τον Φλίσκα (76') των γηπεδούχων και από πλευράς Πανθρακικού για τον Σερφά (24'). Στο 79' ο Ντάνι αποχώρησε τραυματίας και η ομάδα του Κωστένογλου έμεινε με εννέα παίκτες.
Ουδείς ευχαριστημένος στα «Πηγάδια», καθώς Ξάνθη και Πανθρακικός έμειναν στο 0-0, κερδίζοντας μόνο από έναν βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για να εξασφαλίσουν όσο τον δυνατόν ταχύτερα την παραμονή τους στην κατηγορία. Δύο οι αποβολές στο ματς, από πλευράς γηπεδούχων για τον Φλίσκα (76′) των γηπεδούχων και από πλευράς Πανθρακικού για τον Σερφά (24′).
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιό δυνατά στο γήπεδο και στο 10ο λεπτό, ο Λοντίγκιν απέκρουσε σουτ του Βαϊρουά, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ αποκρούωντας την κοντινή κεφαλιά του Σερφά.
Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους γηπεδούχους να ισορροπούν την κατάσταση, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση. Στο 24ο λεπτό ο Σερφά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (σ.σ. επειδή βγήκε απ το γήπεδο για να βγάλει το κολάν που φορούσε!), αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Μοιραία η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τους παίκτες του Κωστένογλου να βγαίνουν μπροστά, αλλά να μην πετυχαίνουν κάτι ουσιαστικό, αφού οι προσπάθειες των Μάνταλου (36′ απέκρουσε ο Κουτσόπουλος) και Πλατέλα (45′ σουτ άουτ) δεν καρποφόρησαν.
Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες περιορίσθηκαν στην προφύλαξη του «μηδέν» και οι επιθετικές ενέργειες ήταν ελάχιστες. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν σχετικά άνετα να περιορίσουν τους μέσους και τους επιθετικούς της Ξάνθης και ειδικά μετά το 76ο λεπτό, οπότε και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Φλίσκας, με αποτέλεσμα να μείνουν με 10 παίκτες και οι γηπεδούχοι.
Λίγο αργότερα μάλιστα και συγκεκριμένα στο 79′ ο Ντάνι αποχώρησε τραυματίας και η ομάδα του Κωστένογλου έμεινε με εννέα παίκτες. Η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, σημειώθηκε στο 88ο λεπτό, όταν ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα μετά από σουτ του Μπαϊκαρά, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, μετά από αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Κίτρινες: Φλίσκας, Σερφά, Σκλιοπίδης, Ντάνι, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Μαρκόφσκι, Λαδάκης, Βασιλακάκης, Βάλλας, Μαρίν
Κόκκινες: Σερφά (δεύτερη κίτρινη), Φλίσκας (δεύτερη κίτρινη)
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Μπέρτος (46′ Νάκας), Βάλλας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι, Πλατέλλας (46′ Μαρίν), Μάνταλος, Μαρσελίνιο (67′ Ράνο), Μαρκόφσκι.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Μακρυδημήτρης, Σερφά, Χρήστου, Λαδάκης, Καστσελάν, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (30′ Μελίσσης), Λουσέρο (75′ Μουνάφο), Παπαδόπουλος (90+2′ Κυβελίδης).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τι ανέβασε η σύντροφος του Κέντρικ Ναν μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού από τον Ολυμπιακο (pic)
- Ο Μπαρτζώκας εμφανίστηκε στο πάρτι για το ευρωπαϊκό με την επετειακή φανέλα του Ολυμπιακού (pics)
- Τι απάντησε ο Πίτερς για το μέλλον του
- Πώς αντέδρασε ο Ντέκλαν Ράις μετά τον υποβιβασμό της Γουέστ Χαμ (vid)
- Ο Ολυμπιακός και η καλημέρα με Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Λαρεντζάκη και την κούπα της Euroleague (pic)
- Μάης 2024 – Μάης 2026: Τρία θρυλικά χρόνια, δύο ευρωπαϊκά… εντός έδρας και 37 τρόπαια
- O απίθανος Εβάν Φουρνιέ – Όλοι οι πόντοι του MVP στον μεγάλο τελικό (vid)
- «Χρυσός» ο 37ος ελληνικός τελικός στα Κύπελλα Ευρώπης μπάσκετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442