Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προχωρά η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά με 12 νέες στάσεις

Προχωρά η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά με 12 νέες στάσεις

Τις επόμενες μέρες υπογράφεται η σύμβαση της Αττικό Μετρό με την ανάδοχο εταιρεία για την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, συνολικού μήκους 5,3χλμ με 12 νέες ενδιάμεσες στάσεις και κόστος 20 εκατ. ευρώ. Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό αναφέρθηκε και στα έργα επέκτασης του Μετρό της Αθήνας, αλλά και το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τις επόμενες μέρες υπογράφεται η σύμβαση της Αττικό Μετρό με την ανάδοχο εταιρεία για την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, συνολικού μήκους 5,3χλμ με 12 νέες ενδιάμεσες στάσεις και κόστος 20 εκατ. ευρώ.

Αυτό ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης, ενημερώνοντας σχετικά με την πορεία της σύναψης της σύμβασης και την εκτέλεση των έργων υποδομής.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας, εκτίμησε ότι θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 35.000 επιβάτες, ενώ, σε συνδυασμό με άλλα μέσα θα φθάσει στα 100.000 άτομα, με ταυτόχρονη μείωση της κυκλοφορίας κατά περίπου 15.000 αυτοκίνητα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρίας, η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από το περιφερειακό πρόγραμμα Αττικής και εντός 15 ημερών θα κληθεί ο ανάδοχος για να υπογραφεί η σύμβαση, προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως μετά το φιλόδοξο αυτό έργο, που θα δώσει μεγάλες ανάσες στην περιοχή του Πειραιά.

«Θα τηρηθούν οι χρόνοι που έχουν προβλεφθεί για το ΤΡΑΜ. Είναι πολύ σημαντικό ότι η γραμμή θα ενώνει το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίτουρας αναφέρθηκε και στα έργα επέκτασης του μετρό στην Αθήνα, εκτιμώντας ότι μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να παραδοθεί το μετρό στο Περιστέρι και τον Ιούνιο στην Ηλιούπολη.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των έργων για το μετρό Θεσσαλονίκης, επεσήμανε ότι «μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να λήξει το μεγάλο φορτίο των αρχαιολογικών ανασκαφών», ενώ, σημείωσε ότι η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που μειώνει το ύψος της προκαταβολής στο 10% για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εμφανίζονται λόγω έλλειψης ρευστότητας του αναδόχου.

Και συμπλήρωσε, ότι εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει ο ανάδοχος τα έργα για την επέκταση του μετρό προς Καλαμαριά, το οποίο εκτίμησε ότι θα έχει ολοκληρωθεί τέλη 2016 με αρχές 2017.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024