Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας ζητεί η ΑΝΕΣ για να δρομολογήσει δύο πλοία της

Παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας ζητεί η ΑΝΕΣ για να δρομολογήσει δύο πλοία της

Την άμεση κατάργηση, με νομοθετική ρύθμιση, του άρθρου 3 του νόμου 2932, που προβλέπει προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, προκειμένου μια εταιρεία να μπορεί να δρομολογήσει πλοίο σε ελεύθερη γραμμή χωρίς επιδότηση, ζητεί με επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης (ΑΝΕΣ).

Την άμεση κατάργηση, με νομοθετική ρύθμιση, του άρθρου 3 του νόμου 2932, που προβλέπει προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, προκειμένου μια εταιρεία να μπορεί να δρομολογήσει πλοίο σε ελεύθερη γραμμή χωρίς επιδότηση, ζητεί με επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης (ΑΝΕΣ).

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης, στην οποία ο Δήμος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, έπειτα από 33 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, έχει από την 1η Νοεμβρίου το ένα πλοίο δεμένο στον Πειραιά και το δεύτερο από τις 11 Νοεμβρίου στο λιμάνι της Σύμης, λόγω μη έγκρισης των δρομολογίων εξαιτίας της μη προσκόμισης του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας.

Το ένα πλοίο που βρίσκεται στον Πειραιά εκτελεί το καθημερινό δρομολόγιο Πειραιάς-Αίγινα και το άλλο στη Σύμη, το δρομολόγιο Σύμη-Ρόδος, τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Η εταιρεία απασχολεί 40 άτομα στα δύο πλοία και 10 στη στεριά.

Αυτή τη στιγμή τη Σύμη προσεγγίζει μία φορά την εβδομάδα από τον Πειραιά το πλοίο «Διαγόρας».

Η ΑΝΕΣ απευθύνει έκκληση προς τον υπουργό, ότι με τη δυνατότητα που του δίνει η υπουργική απόφαση 3332.2/01/06 ΦΕΚ 76/26/01/2006, μπορεί σε περίπτωση κατεπείγουσας ανάγκης για δρομολόγηση πλοίου, να γίνεται η αποδοχή της δήλωσης με καθορισμό μεταγενέστερης ημερομηνίας προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Βασίλης Παπακαλοδούκας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ανέφερε ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αυτεπάγγελτο τακτικό οικονομικό έλεγχο από τη ΔΟΥ Ρόδου, προκειμένου να γίνει ρύθμιση για τις οφειλές της σε δόσεις και θα μπορέσει σε μικρό χρονικό διάστημα να προσκομίσει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό.

Τονίζει, επίσης, ότι προβλήματα φορολογικής ενημερότητας έχουν όλες οι εταιρείες, αλλά το να αντιμετωπίζεται η ακτοπλοΐα και ιδιαίτερα οι μικρές ακτοπλοϊκές εταιρείες με πιο αυστηρά μέτρα σε σχέση με άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, αυτό δεν είναι συνταγματικό δίκαιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024