Διαψεύδει η ΕΚΤ διεύρυνση των αποδεκτών εγγυήσεων για τις ελληνικές τράπεζες
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η η ΕΚΤ διεύρυνε την κλίμακα των αποδεκτών εγγυήσεων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ελληνικές τράπεζες για άντλησης ποσών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA).
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η η ΕΚΤ διεύρυνε την κλίμακα των αποδεκτών εγγυήσεων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ελληνικές τράπεζες για άντλησης ποσών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA).
Το σχετικό δημοσίευμα στη γερμανική Die Welt «δεν είναι σωστό» ανάφερε ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ σε γραπτή του δήλωση. «H γκάμα των αποδεκτών εγγυήσεων για τον ELA στην περίπτωση της Ελλάδας δεν έχει αλλάξει», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τη Welt, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συμφώνησε να διευρύνει την γκάμα των χρεογράφων που αποδέχεται ως εξασφαλίσεις, για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.
Σύμφωνα με πηγές της κεντρικής τράπεζας που επικαλείται η εφημερίδα, η γκάμα των χρεογράφων διευρύνεται έτσι ώστε οι ελληνικές τράπεζες να εξασφαλίσουν δάνεια μέσω του ELA.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
- Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία και παγκόσμια προειδοποίηση ασφαλείας για τους Αμερικανούς
- Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Σούλιοκ παραιτείται – Υπέγραψε συνταγματική αναθεώρηση για τον τερματισμό της θητείας του
- LIVE: Γαλλία – Αγγλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442