Πανελλαδική απεργία των δικηγόρων από τις 12 ώς τις 16 Νοεμβρίου
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα οι δικηγόροι όλης της χώρας. Με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, οι δικηγόροι προχωρούν σε πανελλαδική απεργία από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, οπότε θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα οι δικηγόροι όλης της χώρας. Με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, οι δικηγόροι προχωρούν σε πανελλαδική απεργία από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, οπότε θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.
Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις του δικηγορικού σώματος και «την επιχειρηματολογία του όσον αφορά στη στοχοποίηση του κλάδου».
Ακόμη, αποφασίστηκε η προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του τρίτου Μνημονίου, όπως και η διεξαγωγή κοινού πανδικαστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών γραμματέων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.
Κατά την Ολομέλεια, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 56 Δικηγορικών Συλλόγων από τους 63, εκφράστηκαν διάφορες απόψεις και προτάσεις για πανελλαδική αντίδραση του δικηγορικού σώματος, στα νέα μέτρα που επέβαλε το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής