Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέσμευση Ιωαννίδη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά...

Δέσμευση Ιωαννίδη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά…

«Θα κρατήσουμε ανοιχτές, με κάθε θυσία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και θα στηρίξουμε τα σωματεία και τα αθλήματα που συμβάλλουν έμπρακτα στην αθλητική ανάπτυξη και στον πρωταθλητισμό, παρά τις μειώσεις του προϋπολογισμό», διαβεβαίωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. Παράλληλα, κ. Ιωαννίδης προανήγγειλε την κατάρτιση προεδρικών διαταγμάτων για τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών και την κατοχύρωση της φλόγας της αρχαίας Ολυμπίας, ως ιερό σύμβολο.

«Θα κρατήσουμε ανοιχτές, με κάθε θυσία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και θα στηρίξουμε τα σωματεία και τα αθλήματα που συμβάλλουν έμπρακτα στην αθλητική ανάπτυξη και στον πρωταθλητισμό, παρά τις μειώσεις του προϋπολογισμό», διαβεβαίωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

Ωστόσο, παρά τις έντονες αντιδράσεις των Ομοσπονδιών για τις δραματικές μειώσεις στον αθλητισμό, στη Βουλή δεν είπε κουβέντα για το επίμαχο θέμα, ούτε φυσικά τάχθηκε κατά των μειώσεων που πλέον είναι δεδομένο ότι θα ψηφιστούν!

Στην ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού 2013, ο κ. Ιωαννίδης ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο νέο θεσμικό πλαίσιο στον Αθλητισμό με το οποίο, μεταξύ άλλων, διευρύνονται τα κίνητρα και τα προνόμια αθλητών και ομάδων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δίδονται τα εχέγγυα για τη διοικητική μεταρρύθμιση και την αποκέντρωση του Αθλητισμού.

Τέλος, κ. Ιωαννίδης προανήγγειλε την κατάρτιση προεδρικών διαταγμάτων για τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, και την κατοχύρωση της φλόγας της αρχαίας Ολυμπίας, ως ιερό σύμβολο και την υλοποίηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση των πνιγμών, τη δημιουργία φορέα ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού κ.α.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024