Νέα έρευνα των τουρκικών αρχών σε αρμενικό αεροσκάφος με προορισμό τη Συρία
Οι τουρκικές αρχές εξανάγκασαν σε προσγείωση στο Ερζερούμ αρμενικό αεροσκάφος που έχει προορισμό τη Συρία και έκαναν έλεγχο στο φορτίο του, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, το τρίτο τέτοιο περιστατικό με φόντο το συριακό εμφύλιο. Μετά την τετράωρη έρευνα, το αεροσκάφος -που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια- συνέχισε την πορεία του.
Οι τουρκικές αρχές εξανάγκασαν σε προσγείωση στο Ερζερούμ αρμενικό αεροσκάφος που έχει προορισμό τη Συρία και έκαναν έλεγχο στο φορτίο του, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, το τρίτο τέτοιο περιστατικό με φόντο το συριακό εμφύλιο.
Μετά την τετράωρη έρευνα, το αεροσκάφος -που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια- συνέχισε την πορεία του.
H διενέργεια του ελέγχου είχε προσυμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, όπως αναφέρει το Reuters.
Από τον Οκτώβριο, η Άγκυρα είχε εξαναγκάσει σε προσγείωση για έλεγχο δύο πτήσεις προς τη Συρία (η πρώτη από τη Ρωσία και η δεύτερη πάλι από την Αρμενία).
Στα μέσα Οκτωβρίου, οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν την απογείωση αρμενικού αεροσκάφους, το οποίο επίσης είχαν εξαναγκάσει σε προσγείωση, όταν, ύστερα από έλεγχο, διαπιστώθηκε επίσης ότι μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, όπως είχε δηλώσει το πλήρωμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα
- «Κοκουσόμπι», ακραία ζέστη πλήττει την Ιαπωνία – Ένας νεκρός, ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία
- Φοιτητική στέγη: Ξέφρενες αυξήσεις – Πού φτάνουν τα ενοίκια [πίνακες]
- Όταν ακόμη και ο Μέσι δεν μένει στο απυρόβλητο…
- Τραγωδία στο Μάτι: Εκδηλώσεις μνήμης για τα οκτώ χρόνια από τη φονική πυρκαγιά
- Ο Τραμπ επιδιώκει να αλλάξει τον χάρτη της Μέσης Ανατολής – Συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για τα πυρηνικά


