Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας στις βορειοανατολικές ΗΠΑ μετά το πέρασμα της «Σάντι»

Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας στις βορειοανατολικές ΗΠΑ μετά το πέρασμα της «Σάντι»

Η Νέα Υόρκη και πολλές Βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ επλήγησαν από κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και ψύχος πριν ακόμα συνέλθουν από τα δεινά που προξένησε ο κυκλώνας Σάντι. Ο πρόωρος χειμώνας, με πυκνό χιόνι και θυελλώδεις ανέμους, βύθισε στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις και προκάλεσε συγκοινωνιακό «εφιάλτη» σε ένα σύστημα μεταφορών που δεν έχει συνέλθει ακόμα από το χτύπημα της «Σάντι».

Η Νέα Υόρκη και πολλές Βορειοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ επλήγησαν από κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και ψύχος πριν ακόμα συνέλθουν από τα δεινά που προξένησε ο κυκλώνας Σάντι. Ο πρόωρος χειμώνας, με πυκνό χιόνι και θυελλώδεις ανέμους, βύθισε στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις και προκάλεσε συγκοινωνιακό «εφιάλτη» σε ένα σύστημα μεταφορών που δεν έχει συνέλθει ακόμα από το χτύπημα της «Σάντι».

«Ο Θεός μας μισεί» ήταν το χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας New York Post.

Σε 715.000 ανήλθαν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις στην περιοχή που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό. Εξαιτίας της καταιγίδας σταμάτησαν προσωρινώς τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο Λονγκ Άιλαντ, ενώ εκκενώθηκαν οι ευάλωτες παράκτιες περιοχές του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης, οι οποίες είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από τη «Σάντι».

Μέσα σε όλα αυτά, οι κάτοικοι καλούνται επιπλέον να αντιμετωπίσουν την έλλειψη βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων, καθώς όλο και περισσότερες αντλίες «αδειάζουν». Σύμφωνα με έρευνα, στις Βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, περίπου το 62% των πρατηρίων βενζίνης διέθεταν καύσιμα μέχρι και την Τετάρτη, έναντι του 66% την Τρίτη.

Λόγω των ελλείψεων στα καύσιμα, τα αυτοκίνητα των κατοίκων της Νέας Υόρκης θα εφοδιάζονται με βενζίνη με το σύστημα «μονά – ζυγά»: Τις μονές ημέρες τα οχήματα με μονό αριθμό κυκλοφορίας και το αντίστοιχο για τα ζυγά, τις ζυγές ημέρες. Εξαιρούνται τα ταξί και τα οχήματα που καλύπτουν έκτακτες ανάγκες.

Υπάλληλοι της Νέας Υόρκης προέτρεψαν κατοίκους, των οποίων τα σπίτια είχαν πληγεί από την «Σάντι», να πάνε προσωρινά σε σπίτια συγγενών, φίλων, ή ακόμα και στα καταφύγια. Στην πόλη διανέμονται κουβέρτες και υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι θέρμανσης.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, οι ζημιές και οι οικονομικές απώλειες από την επέλαση του κυκλώνα Σάντι ανέρχονται σε περίπου 50 δισ. δολάρια στις βορειοανατολικές ΗΠΑ γενικά, ενώ στην Νέα Υόρκη στα 33 δισ. δολάρια

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024