«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε» χωρίς μονομερή διαγραφή του χρέους, λέει ο Π.Καμμένος
Την πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους επανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το νέο μνημόνιο. «Δεν είναι δυνατό να προχωρήσουμε χωρίς τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους. Να κάνουμε κούρεμα του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στους τραπεζίτες τοκογλύφους της Ευρώπης, που εκμεταλλεύτηκαν την Ελλάδα και ανέβαζαν το επιτόκιο 5% και 6% » σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Την πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους επανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το νέο μνημόνιο.
«Δεν είναι δυνατό να προχωρήσουμε χωρίς τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους. Να κάνουμε κούρεμα του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στους τραπεζίτες τοκογλύφους της Ευρώπης, που εκμεταλλεύτηκαν την Ελλάδα και ανέβαζαν το επιτόκιο 5% και 6% » σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις στο αν το χρέος είναι βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο ή όχι. «Εάν ‘ναι’ έχετε υποχρέωση να το πείτε τώρα», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ακόμη ζήτησε από τον κ.Σαμαρά να απαντήσει «εάν έχει δίκιο η Μέρκελ και η πολιτική που επιβάλλουν στην κυβέρνηση οι τραπεζίτες ή ο κ. Ομπάμα και η κ. Λαγκάρντ που λένε ότι δεν είναι διαχειρίσιμο».
» Αν το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο, βάζετε τον ελληνικό λαό να πετάξει χρήματα σε μια μαύρη τρύπα» ανέφερε ο κ. Καμμένος και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «αν η επιμήκυνση είναι το δώρο των 10 δισ. ευρώ που θα δοθούν για την επαναγορά ομολόγων που έχουν λήξει».
Μιλάμε για Ευρώπη, επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διερωτώμενος: «αλλά για ποια Ευρώπη μιλάμε; Την Ευρώπη στην οποία έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής των κρατών-μελών ή την Ευρώπη ομοσπονδία στην οποία θα παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία;».
Παράλληλα, κ. Καμμένος προέβλεψε ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει τη δόση στις 16 Νοεμβρίου.
Κάλεσε, τέλος, τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν προωθείται λύση στο Σκοπιανό με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία και να εξηγήσει αν δρομολογείται η εξαγορά της πτωχευμένης Θράκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επίσημα Όσμαν στον ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα του Τούρκου φόργουορντ
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ