Επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις τρόικας και κυπριακής κυβέρνησης
Αύριο, Πέμπτη, θα μεταβεί στην Κύπρο το κλιμάκιο της τρόικας, ώστε να επαναρχίσουν την Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ενημερωθεί ότι το κλιμάκιο της τρόικας φθάνει στην Κύπρο αύριο, Πέμπτη και την Παρασκευή επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί του προγράμματος παροχής δανείου στην Κύπρο».
Αύριο Πέμπτη θα μεταβεί στην Κύπρο το κλιμάκιο της τρόικας, ώστε να επαναρχίσουν την Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ενημερωθεί ότι το κλιμάκιο της τρόικας φθάνει στην Κύπρο αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί του προγράμματος παροχής δανείου στην Κύπρο».
Η ανακοίνωση για άφιξη της τρόικας αναθερμαίνει τις προσδοκίες της κυπριακής κυβέρνησης ότι οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου μπορούν να ολοκληρωθούν εντός του 2012, ενδεχομένως στο Eurogroup της 17ης Δεκεμβρίου.
Μεταξύ των διαφόρων πιστωτών της Κύπρου, όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές για το ύψος και κυρίως για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, που ενδέχεται να καθυστερήσουν τη διαδικασία.
Το ΔΝΤ επιμένει σε απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών από το μηχανισμό στήριξης, κάτι που βρίσκει ενστάσεις στις Βρυξέλλες και στη Φρανκφούρτη, αφού ισχυρές χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία, δεν είναι έτοιμες να αποδεχθούν τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» στο κυπριακό καθεστώς κρατικών εγγυήσεων για τα πιστωτικά ιδρύματα, το οποίο θα επιτρέψει την πρόσβαση των επιλέξιμων τραπεζών σε μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις, όχι παραινέσεις, για την αποχώρηση της ExxonMobil από τη Δυτική Κρήτη
- Μιχάλης Παπαγιαννάκης: Τα λάθη και οι χαμένες ευκαιρίες της Αριστεράς
- Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο Μάριος Οικονόμου – Αναζητεί αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου η Αστυνομία
- Η γη της ελιάς: Έρχεται η στιγμή των μεγάλων αποφάσεων
- Κρήτη: Ξεκινά η διαδικασία αφύπνισης για την 3χρονη που κακοποιήθηκε
- Το t-shirt «Foxes» του Κερτ Κομπέιν βγαίνει στο «σφυρί»

