Η General Motors ανακοίνωσε ότι η επόμενη γενιά του Chevrolet Cruze δεν θα κατασκευάζεται πλέον στην Νότια Κορέα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να επιλεγεί κάποιο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Opel για την παραγωγή του νέου μοντέλου καθώς ο αμερικανικός όμιλος προσπαθεί να εξυγιάνει τις δραστηριότητες του στη γηραιά ήπειρο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το ζήτημα, ωστόσο θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι το νέο Cruze θα μετακομίσει από την Ασία, σύμφωνα με δηλώσεις του τοπικού εκπροσώπου της GM και με αντίστοιχες ανακοινώσεις που έγιναν στους εργαζόμενους από τη διοίκηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο επικεφαλής της GM Κορέας, Sergio Rocha φέρεται να είπε απευθυνόμενος στα τοπικά συνδικάτα, ότι, το νέο Cruze θα κατασκευάζεται σε πέντε περιοχές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης των ΗΠΑ και της Κίνας.

Εκτός της Νοτίου Κορέας, η «βασική» παραγωγή του Chevrolet Cruze φιλοξενείται σήμερα σε ΗΠΑ, Κίνα και Βραζιλία αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, όπου όμως παράγεται σε πολύ μικρότερους αριθμούς.

Η τρέχουσα γενιά του Cruze αντιστοιχεί στο 50-60% των συνολικά 260.000 μονάδων που παράγονται ετησίως στο εργοστάσιο της GM στην Κορέα.

auto.in.gr