Στην τελική ευθεία Ομπάμα και Ρόμνεϊ με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν ισοπαλία
Το πολιτικό θερμόμετρο έχει «χτυπήσει» κόκκινο εν όψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ να «οργώνουν» τις πολιτείες που κρατούν το «κλειδί» για τη νίκη. Ο Ομπάμα έχει στο πρόγραμμά του μπαράζ ομιλιών σε Νιου Χαμσάιρ, Φλόριντα, Οχάιο και Κολοράντο, ενώ ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε Άιοβα, Οχάιο, Πενσιλβάνια και Βιρτζίνια. Νέα δημοσκόπηση, 48 ώρες πριν στηθούν οι κάλπες, εμφανίζει τους διεκδικητές της προεδρίας ισοδύναμους με 48% στην πρόθεση ψήφου.
Το πολιτικό θερμόμετρο έχει «χτυπήσει» κόκκινο εν όψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ να επιδιώκουν να προσελκύσουν τις ψήφους των αναποφάσιστων ψηφοφόρων «οργώνοντας» τις πολιτείες που κρατούν το «κλειδί» για τη νίκη.
Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει στο πρόγραμμά του μπαράζ ομιλιών σε Νιου Χαμσάιρ, Φλόριντα, Οχάιο και Κολοράντο, ενώ ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε Άιοβα, Οχάιο, Πενσιλβάνια και Βιρτζίνια.
Νέα δημοσκόπηση, 48 ώρες πριν στηθούν οι κάλπες, εμφανίζει τους διεκδικητές της αμερικανικής προεδρίας ισοδύναμους με 48% στην πρόθεση ψήφου.
Η δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή από το ABC News και την Washington Post, δείχνει όμως ότι υπάρχει διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε διαφορετικές κοινωνικές και εθνοτικές ομάδες.
Τον Μπαράκ Ομπάμα προτιμούν με διαφορά 6% από τον Μιτ Ρόμνεϊ οι γυναίκες, ενώ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κερδίζει με διαφορά 7% την προτίμηση των ανδρών. Το 20% των λευκών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του Ρόμνεϊ και ο Ομπάμα συγκεντρώνει το 59% των ψήφων των άλλων.
Όπως και στις εκλογές του 2008, οι νέοι (ποσοστό 25%) τάσσονται υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (12%) στηρίζουν τον Μιτ Ρόμνεϊ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
- Στον «πάγο» και το 2027 δύο φόροι για τα ακίνητα
- Κρήτη: Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στο Λασίθι τη νύχτα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442