Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραλύει Τρίτη και Τετάρτη η χώρα κόντρα στα νέα μέτρα

Παραλύει Τρίτη και Τετάρτη η χώρα κόντρα στα νέα μέτρα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας. Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι με νέα 24ωρη απεργία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την νέα 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Τρίτη και Τετάρτη. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια το διήμερο αυτό.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας.

Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι με 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την νέα 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίον του Αρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Την Τρίτη στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Την Τετάρτη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 17:00. Και οι δύο συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Ομόνοια.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Στην 48ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα ελληνικά ταχυδρομεία.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024