«Η διαπραγμάτευση, στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός, δεν ξεκίνησε ποτέ για να ολοκληρωθεί σήμερα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού για το τέλος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. «Αυτό το οποίο ολοκληρώνεται είναι η αποτυχημένη επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, η Κουμουνδούρου αμφισβητεί το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι η ψήφιση των μέτρων θα εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, λέγοντας ότι «η συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας που αποδομεί συνολικά την Ευρώπη».

«Δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία όταν τα 31 δισ. ευρώ της δόσης θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς δημόσιο τους έλεγχο, για την εξόφληση εντόκων γραμματίων και για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων. Χάος είναι το μνημόνιο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί δριμεία κριτική στα τρία κόμματα της κυβέρνησης λέγοντας ότι «έχουν αποδεχτεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και του κοινωνικού κράτους, τη φορολογική λεηλασία των ασθενέστερων στρωμάτων και την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων».

«Τα κυβερνητικά μέτρα δεν πρέπει να ψηφιστούν, δεν θα εφαρμοστούν. Οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στα μνημονιακά σχέδια κατεδάφισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας και υποτέλειας της χώρας στους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Χρήστος Ζώης, τόνισε ότι «αυτό που τέλειωσε σήμερα, είναι στη πραγματικότητα η παράσταση της δήθεν διαπραγμάτευσης».

«Ο πρωθυπουργός, χωρίς να πρωτοτυπήσει στο ελάχιστο, επανέλαβε μονότονα αλλά και πειθαρχημένα, τον εκβιασμό με τον οποίο οι προκάτοχοί του κ. Παπανδρέου και κ. Παπαδήμος έβαλαν τη χώρα στο ΔΝΤ, ψήφισαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα, έδεσαν με αλυσίδες τους Έλληνες και κατέστησαν την Ελλάδα προτεκτοράτο χρέους, ενώ οι δανειστές πήραν τελικά, ό,τι ζητούσαν από την αρχή», προσέθεσε.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «εκβιαστικό-τρομοκρατικό μήνυμα του πρωθυπουργού και καλεί« το λαό να απαντήσει περήφανα, μαζικά, αγωνιστικά και άμεσα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης».

«Ο πανεργατικός-παλλαϊκός ξεσηκωμός για την καταψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει η αφετηρία της λαϊκής αντεπίθεσης για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους», προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο