Φιλοευρωπαϊκό μέτωπο κατά του λαϊκισμού και των άκρων προτείνει ο Μ.Χρυσοχοΐδης
Τη διαμόρφωση ενός «συνεκτικού, δημοκρατικού και ευρωπαϊκού μετώπου ως απάντηση στον λαϊκισμό και τον φανατισμό των άκρων» προτείνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Με άρθρο του τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της προσέγγισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση του φιλοευρωπαϊκού αυτού μετώπου.
Τη διαμόρφωση ενός «συνεκτικού, δημοκρατικού και ευρωπαϊκού μετώπου ως απάντηση στον λαϊκισμό και τον φανατισμό των άκρων» προτείνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Με άρθρο του στα Νέα τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της προσέγγισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση ενός ευρωπαϊκού μετώπου κατά του λαϊκισμού.
Στέλνει, παράλληλα, ένα σαφές μήνυμα στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.
«Υπάρχουν πολιτικές διεργασίες για την ανασύσταση του χώρου της Κεντροαριστεράς ή της Σοσιαλδημοκρατίας, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Αναμφίβολα είναι γόνιμες και δημιουργικές. Ωστόσο, στον βαθμό που αποδέχονται τις βασικές δεσμεύσεις της χώρας για την παραμονή στην ευρωζώνη, αποτελούν περισσότερο, στη σημερινή συγκυρία, ένα κομμάτι της ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγγλία – Αργεντινή 1-2: Θρίαμβος της αλμπισελέστε και μυθική πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ
- Έπος: Δεύτερη ασίστ ο Μέσι, γκολ ο Λουτάρο και ολική ανατροπή! (vid)
- Γιορτή σήμερα 16 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]
- Γκολάρα του Έντσο και 1-1 η Αργεντινή! (vid)
- Κρήτη: Συνελήφθη άνδρας για τη μεγάλη φωτιά στο Μελιδοχώρι – Έκανε εργασίες με τροχό



