
Καθίζηση 6,28% στο Χρηματιστήριο με ξεπούλημα στις τράπεζες
Βουτιά άνω του 6% σημείωσε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 820 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες, όπου οι απώλειες σε κλαδικό επίπεδο άγγιξαν το 16%.
Βουτιά άνω του 6% σημείωσε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες, εν μέσω ανησυχιών για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης.
Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 6,28% στις 819,61 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 114,7 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 8,34% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 7,78%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών έκλεισε χαμηλότερα κατά 15,82%. Η Εθνική υποχώρησε κατά 16,74% στα 1,99 ευρώ, η Alpha κατά 13,22% στα 1,97 ευρώ, η Eurobank κατά 14,52% στα 1,06 ευρώ και η Πειραιώς κατά 18,60% στα 0,49 ευρώ.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 118 έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, 15 σε θετικό, ενώ 25 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωνε πτώση 0,12%, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,73% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,37%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 0,73% και στην Ιταλία 1,73%.
Η Γουόλ Στριτ θα παραμείνει κλειστή λόγω του κυκλώνα «Σάντι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442