Τσουνάμι στη Χαβάη μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,7 βαθμών στον Καναδά
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών χτύπησε τον δυτικό Καναδά, στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στις ακτές του Ειρηνικού, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). Η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε τσουνάμι, το οποίο έφτασε στη Χαβάη σε ήπια μορφή. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές. Από τη σεισμική δόνηση δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών χτύπησε τον δυτικό Καναδά, στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στις ακτές του Ειρηνικού, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).
Ο σεισμός είχε επίκεντρο 198 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Πρινς Ρούπερτ και το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα, ανακοίνωσε το USGS. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σημαντικές καταστροφές.
Η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε τσουνάμι το οποίο έφτασε στη Χαβάη σε ήπια μέχρι στιγμής μορφή.
Οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές.
Τηλεοπτικές εικόνες από το νησί Οάχου δείχνουν σχετικά μικρά κύματα να πλησιάζουν τις ακτές.
Ομως, ο Τζέραρντ Φράιερ, εκπρόσωπος του αμερικανικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό προειδοποίησε τους κατοίκους να μην επαναπαύονται βλέποντας τις εικόνες αυτές.
«Το πρώτο κύμα δεν είναι ποτέ μεγάλο. Τα κύματα που θα ακολουθήσουν μπορεί να είναι πολύ πιο μεγάλα και να προκαλέσουν πλημμύρες» τόνισε.
«Εάν τα κύματα που θα ακολουθήσουν είναι μεγάλα, θα χρειαστεί να περάσουν έξι ή επτά ώρες για να λήξει ο συναγερμός για το τσουνάμι» υπογράμμισε ο Φράιερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442