Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρονικά οι εκλογές για το συμβούλιο διοίκησης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ηλεκτρονικά οι εκλογές για το συμβούλιο διοίκησης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα γίνουν τελικά και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι εκλογές για το νέο Συμβούλιο Διοίκησής. Την Πέμπτη αναβλήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά οι εκλογές με κάλπη στο ΑΠΘ. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διεξαχθεί στο Ιδρυμα η διαδικασία των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπως και στα άλλα Ιδρύματα της χώρας. Κανονικά συνεχίζονται με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα γίνουν τελικά και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι εκλογές για το νέο Συμβούλιο Διοίκησής, ύστερα από απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου του Ιδρύματος.

Τα μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Ιδρύματος προσχώρησαν στη λύση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αντί της επιστολικής που προέκριναν αρχικά, προκειμένου όπως είπαν, κατά τη συνεδρίασή τους να μην υπάρχει καμία σκιά ή υπόνοια σκοπιμοτήτων στην εκλογική διαδικασία.

Το πρυτανικό συμβούλιο έκρινε ότι η μέθοδος της «επιστολικής» ψήφου, την οποία είχαν θεωρήσει σε πρώτη φάση ασφαλέστερη για το αδιάβλητο της διαδικασίας, ήταν πιθανό να εμποδιστεί από τις κινητοποιήσεις φοιτητών ή διδασκόντων, όπως έγινε και με τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες με κάλπη.

Όμως, το πρυτανικό συμβούλιο του Ιδρύματος, αποφάσισε έπειτα από τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, να αναθέσουν σε δυο καθηγητές του να ενημερωθούν σχετικά από το υπουργείο Παιδείας, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν λάθη ή αμφισβητήσεις.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να προσφύγει εκ νέου στο ΣτΕ, προσβάλλοντας άρθρα του νέου Νόμου-Πλαίσιο, τα οποία τα μέλη της κρίνουν αντισυνταγματικά.

Την Πέμπτη αναβλήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά οι εκλογές με κάλπη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, λόγω κινητοποιήσεων φοιτητών αλλά και διδασκόντων.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διεξαχθεί στο Ιδρυμα η διαδικασία των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπως και στα άλλα Ιδρύματα της χώρας.

Κανονικά συνεχίζονται με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024