Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στα πρόθυρα δραματικού διαζυγίου φέρεται να είχε βρεθεί το ζεύγος Ομπάμα

Αμφιλεγόμενη βιογραφία του Μπαράκ Ομπάμα που κυκλοφορεί στο... παρά πέντε των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η Μισέλ Ομπάμα σκόπευε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου το 2000 έπειτα από μία καταστροφική απόπειρα του νυν προέδρου να κατακτήσει βουλευτική έδρα στο Σικάγο. Το επίμαχο βιβλίο, που φέρει τον τίτλο The Amateur: Barack Obama in the White House, αναφέρει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν τόσο συντετριμμένος που οι φίλοι του φοβούνταν πως μπορεί να έβαζε τέλος στη ζωή του.

Νέα αμφιλεγόμενη βιογραφία του Μπαράκ Ομπάμα που κυκλοφορεί στο… παρά πέντε των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η Μισέλ Ομπάμα σκόπευε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου το 2000 έπειτα από μία καταστροφική απόπειρα του νυν προέδρου να κατακτήσει βουλευτική έδρα στο Σικάγο.

Το επίμαχο βιβλίο, που φέρει τον τίτλο The Amateur: Barack Obama in the White House, αναφέρει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν τόσο συντετριμμένος που οι φίλοι του φοβούνταν πως μπορεί να έβαζε τέλος στη ζωή του.

Ο συγγραφέας Έντουαρντ Κλάιν υποστηρίζει ότι το θέμα του διαζυγίου ανέκυψε έπειτα από οκτώ χρόνια γάμου, αφότου ο Ομπάμα αγνόησε τις προειδοποιήσεις της συζύγου του να μην αντιπαρατεθεί με τον Δημοκρατικό βουλευτή Μπόμπι Ρας για μία έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στο Σικάγο το 2000. Η ήττα του Ομπάμα ήταν βαριά.

«Μετά την ταπεινωτική ήττα του Ομπάμα ήταν συντετριμμένος με τεράστια χρέη και φαινόταν σαν είναι τελειωμένος από τη δημόσια ζωή. Στη διάρκεια των σκοτεινών ημερών που ακολούθησαν, στράφηκε στην Μισέλ για παρηγοριά, όμως εκείνη δεν είχε καμία διάθεση συμπαράστασης», όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Κλάιν.

«Είχε αρνηθεί να ακούσει τις προειδοποιήσεις της. Έθεσε την οικογένειά τους σε επισφαλή οικονομική κατάσταση. Και συνέθλιψε της ελπίδες της Μισέλ για ένα σταθερό και ασφαλές μέλλον. Ως αποτέλεσμα, ο γάμος τους περνούσε τρικυμία, και ο Ομπάμα εμπιστεύτηκε σε φίλους ότι μιλούσαν για διαζύγιο» συνεχίζει το βιβλίο.

Η Μισέλ είχε στην πραγματικότητα έτοιμα τα χαρτιά του διαζυγίου, όπως υποστηρίζει ο συγγραφές επικαλούμενος συνομιλία με κάποιον φίλο του ζευγους. Απελπισμένος ο Ομπάμα, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Έντουαρντ Κλάιν, ικέτευσε φίλους να τον βοηθήσουν να ανοίξει ένα γραφείο για να παραμείνει στην πολιτική -αλλά δεν το είπε στη Μισέλ φοβούμενος την οργή της.

Τελικά οι διαφορές του ζευγαριού φαίνεται πως εξομαλύνθηκαν με τον Ομπάμα να διεκδικεί και να κερδίζει έδρα στη Γερουσία στο Ιλινόι το 2005 και την εμπιστοσύνη της Μισέλ στο πρόσωπό του να αποκαθίσταται.

Η μη εγκεκριμένη βιογραφία βρέθηκε στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου με τον εκπρόσωπο της προεδρίας Έρικ Σούλτς να μιλά για «ανεύθυνο επινόημα μόνο και μόνο για να πουλήσει βιβλία» ο συγγραφέας Έντουαρντ Κλάιν.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο γάμος του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα απασχολεί τη δημοσιότητα. Το 2010 το National Enquirer είχε αναφέρει ότι η Μισέλ Ομπάμα απειλούσε να αφήσει τον Αμερικανό πρόεδρο εάν διεκδικούσε δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο.

Ο γάμος του Μπαράκ και της Μισέλ μετρά 20 χρόνια. Μάλιστα η 20ή τους επέτειος γιορτάστηκε στις 3 Οκτωβρίου με… ντιμπέιτ αντί ρομαντικού δείπνου, καθώς συνέπεσε με τη δεύτερη τηλεμαχία ανάμεσα στον Δημοκρατικό πρόεδρο και τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024